IVICA LOVRIĆ: Dodjela Nagrade Grada Zagreba Ani-Mariji Šimundić kao šamar građanima Zagreba

Nezavisni zastupnik zagrebačke Gradske skupštine Ivica Lovrić čestitao je građanima Dan grada Zagreba. Osvrnuo se i na dodjelu Nagrade Grada, koja se tradicionalno uručuje na današnji dan te iskazao svoje oštro protivljenje da se ona uruči ravnateljici KB Sveti Duh Ana-Mariji Šimundić.

Izvor: Media servis

Poručio je i da zbog toga neće prisustvovati svečanoj sjednici Gradske Skupštine. Prenosimo priopćenje:

“Prije svega, Zagrepčankama i Zagrepčanima čestitam Dan Grada!

Tradicionalno, na današnji dan uručuje se i posebno javno priznanje, Nagrada Grada Zagreba, onim građanima koji su svojim djelovanjem i postignućima istaknuli i znatno pridonijeli kvaliteti u raznim aspektima života u našem Gradu. Žalosti me što je gradonačelnik, unatoč svim činjenicama s kojima je upoznat on, a i šira javnost, ostao pri stavu da Nagradu Grada Zagreba i pripadajući novčani iznos treba dobiti ravnateljica KB Sveti Duh, Ana-Marija Šimundić.

Tim činom pokazana je nevjerojatna bešćutnost i manjak pijeteta prema preminulima i njihovim obiteljima. Kako drugačije nazvati odmahivanje rukom na dva smrtna slučaja zbog nemara i neorganiziranosti same bolnice? Posebno je uznemirujuća spoznaja da je izneseno ravnateljica pokušala zataškati i prikriti od javnosti te je radi istoga prijavljena od strane resornog ministarstva Državnom odvjetništvu radi opravdane sumnje u počinjenje kaznenih djela nesavjesnog liječenja, krivotvorenja službene dokumentacije i trgovanja utjecajem.

Nadalje, upozoravanje djelatnika o stanju na Odjelu patologije bolnice rezultiralo je hajkom upravo na njih i davanjem otkaza. Kako osobi koja nema trunke poštovanja prema preminulima i koja nema odgovornost prema dužnosti koju obnaša, dodijeliti priznanje za iznimna postignuća? Odgovor je taj da gradonačelnik isto tako nema poštovanja prema preminulima i njihovim obiteljima te ne osjeća odgovornost za svoje postupanje. Modus operandi postupanja gradonačelnika i njegovih kadrova u „kriznim situacijama“ uvijek je isti: optužiti za podmetanje treće osobe i dati otkaz običnim i njima nepodobnim službenicima.

Ono što našim sugrađankama i sugrađanima želim jest manje ideologije, više zaštite i poštivanja postojećih prava, a nadasve kvalitetu života koju zaslužujemo i koju svi zajedno plaćamo! Iskazujem protivljenje prema ovakvom postupanju i gaženju temeljnih ljudskih vrijednosti: prava na život, zaštitu zdravlja, dostojanstvo, rad i zaštitu radnih prava, slobodu iskazivanja stavova i ravnopravnost.

Zbog navedenih razloga danas neću prisustvovati svečanoj sjednici Gradske Skupštine”, poručio je Lovrić.