IVANA KEKIN: Izjava Ćorića da ne postoje hrvatske plaže, vode… je skandalozna

Saborska zastupnica i zastupnica u Gradskoj skupštini Grada Zagreba, predsjednica Nove ljevice, Ivana Kekin, gostovala je na N1 televiziji i među ostalim govorila i o izjavi ministra Ćorića da Hrvatska nema svoju naftu, vodu, plaže…

“Slušala sam tu izjavu ministra Ćorića i ona je suštinski skandalozna, izjaviti da ne postoje hrvatske plaže i hrvatska voda je skandalozno, ali nas ne bi trebalo iznenaditi jer je Ćorić u te riječi stavio upravo ono što HDZ radi već 30 godina, od ideje o 200 povlaštenih obitelji preko pordaje Ine MOL-u, a sada vidimo ministar Ćorić drži da ni plaže ni vode, a valjda ni zrak uskoro neće biti naš nego će nam ga netko naplaćivati, rekla je Kekin za N1,te dodala:

“I to je ključna razlika između nas i HDZ-a. HDZ doživljava vlast kao poziciju na koju kada dođete imate pravo koristiti zajedničke resurse za sebe. Mi vlast doživljavamo kao poziciju na koju kad dođete, imate odgovornost javne resurse koristiti i raspolagati njima pravedno na korist svih.

Ministar Ćorić je verbalizirao činjenicu da HDZ apsolutno ne razumije koncept javnog interesa i to je pokazao i ovim. Mislim da je to stvarno skandalozno i na nekom emotivnom nivou mene je tu i naljutilo jer ministar Ćorić nema pravo građanima ove zemlje reći da nemaju svoje plaže, jer imaju”.