ZASTUPNICI PO ĆORIĆU: Rekao da voda i nafta u Hrvatskoj nisu hrvatske

U Saboru su tema jučerašnje izjave ministra gospodarstva Ćorića da nafta i voda u izvorima u Hrvatskoj nisu hrvatske već od koncesionara.

Izvor: Media servis

MOST-ov Nikola Grmoja na ove izjave Tomislava Ćorića kaže da ovisi što su sve ispregovarali.

“Tako da je pitanje što su sve ispregovarali i predali ispod stola. Otud možda takva izjava, nije više sad samo nafta nego i voda i plaže, a znamo i da su određeni izvori vode pod koncesijom, tako da je pitanje što su sve predali i što će predati u godinama koji dolazi ako ih ne maknemo s vlasti.”

SDP-ov Mišel Jakšić kaže da je HDZ uvijek ponestane hrabrosti kada se treba suprotstaviti krupnom kapitalu…

“Teško idemo u obračun sa onim što ima lov, to najčešće, pokazuje se donošenjem određenih pravilnika uredbi zakona, pa da li se toliko bojimo krupnog kapitala da zaboravljamo što piše u Ustavu i da mi ipak imamo svoja prirodna nalazišta, da imamo svoju vodu, da imamo more, da imamo plaža. To je stranka koja je propagirala 200 bogatih obitelji, to je stranka u čijoj režije je INA završila u mađarskim rukama. Vraćamo se na 200 bogatih obitelji, ali ne moraju nužno biti hrvatske.”

​Anka Mrak-TAritaš iz GLAS-a Ćorića također podsjeća na Ustav.

“Nije nekad loše pročitati Ustav i nekad nije loše da shvatite zašto ste ministar. Uloga i zadaća vam je, između ostalog, da štitite resurse Republike Hrvatske, da se borite za ovu zemlju, da se boriti da ljudi ovdje ostanu, da nije uloga nijednog ministra nijednog premijera nijednog ministarstva da jeftino za svoje neke sitne interese daje u koncesiju nešto što je vrijednost Republike Hrvatske.”