IVAN PERNAR: Marasu je 5 kuna malo – točno, ali glasat ću za svako povećanje minimalca!

pernar

Ivan Pernar, zastupnik Živog zida, komentirao je minimalno povećanje minimalca, ali i uputio kritike Gordanu Marasu i SDP-u, utvrdivši kako su i sami mogli povećati minimalnu plaću kad su obnašali vlast, te da ima mnogo drugih loših stvari zbog kojih bi trebali prozivati HDZ.

Ovo je Pernarova objava na Facebooku, koju prenosimo:

Mislim da SDP griješi kada napada HDZ zbog povećanja minimalne plaće iako taj potez neće puno promijeniti.

Naime, postoji 100 drugih loših stvari zbog kojih bi HDZ trebalo napadati, to je prilika za prozivanje HDZ-a, a ne ovo.

Maras maše s 5 kuna i govori da će se za toliko povećati dnevna zarade za te ljude, da je to malo i nedovoljno.

To je zato jer Maras vjerojatno ima plaću 17.000 kn kao i ja, pa njemu 5 kuna na dan ne znači ništa ili vrlo malo. Ne shvaća da je tim ljudima svaka kuna dragocjena.

Podržat ću ovaj prijedlog vlade, a borit ću se rukama i nogama protiv uvođenja eura koji će dovesti do poskupljenja koja će srušiti standard građana za puno više od simboličnih “5 kuna dnevno”.

Glasao sam prošli tjedan za smanjenje trošarina na rabljene automobile jer je to dobra odluka vlade, u korist građana – ali sam se istovremeno borio rukama i nogama protiv uvođenja poreza na nekretnine kojeg je htjela uvesti ista ta vlada.

Mislim da SDP griješi u tome što apriori kritizira svaki vladin potez, na kraju krajeva Bačić je u pravu kada kaže Marasu da ako je to nedovoljno povećanje, zašto SDP nije povećao minimalnu plaću za isti ili veći iznos.

Moj je stav da je minimalna plaća i dalje premala i nedostatna za život ali ću podržati svako njeno povećanje bez obzira od koga taj prijedlog dolazio.

Još jedna misao, 5×365=1825 kn više godišnje u džepovima građana s najmanjim plaćama. Marasu je to zanemarivo, ali onima koji uistinu žive od minimalne plaće svakako dobrodošlo!

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/pernari/posts/1973954866263620″ bottom=”30″]

Komentiraj