IVAN JAKOVČIĆ: Kazne za sve koji veličaju simbole i slogane poraženih zločinačkih režima

SUD REKAO SVOJE: Georg List oklevetao Jakovčića da je tražio 500 tisuća eura mita

Europska komisija treba predložiti zakonski okvir na razini EU za kažnjavanje svih onih koji veličaju nacizam, fašizam i njihove izvedenice u raznim državama ili ističu simbole i koriste slogane tih zločinačkih režima.

Istaknuo je to europarlamentarac Ivan Jakovčić (IDS/ALDE) u govoru na plenarnoj sjednici o zabrani nacističkih i fašističkih simbola u svim zemljama članicama Unije.

Raspravu o toj temi u Europskom parlamentu, koja je održana sinoć, inicirao je zastupnik Jakovčić.

“Poticaj za ovu točku dnevnog reda našeg Parlamenta našao sam u tužnoj, ali i opasnoj činjenici da se danas na ulicama europskih gradova, više nego ranijih desetljeća, okupljaju osobe koje veličaju nacizam, fašizam i njihove izvedenice u raznim državama. Vidjeli smo što se nedavno dešavalo u Varšavi, u Madridu, u Rimu, u Sofiji, u Zagrebu, u Beogradu, a nažalost i u mnogim drugim većim ili manjim mjestima. Predug je niz manifestacija mržnje oko nas da bismo mogli šutjeti…Tražim od Komisije i od svih nas, da ovaj saziv Parlamenta usvoji posebnu rezoluciju i druge akte kojima će se oštro kazneno suprotstaviti svima onima koji veličaju i koriste simbole i slogane poraženih zločinačkih režima”, kazao je Jakovčić, kako prenosi N1.

Komentiraj