INFEKTOLOG IVIĆ O VIDOVIĆ KRIŠTO: Što ako netko njezino nenošenje maske plati životom?

Zastupnica Domovinskog pokreta Karolina Vidović Krišto, u svom je stilu opet u Saboru pokazala neposluh i jedina nije nosila masku, pa je na kraju udaljena iz sabornice. Danas je njezino ponašanje komentirao šef splitske infektologije dr. Ivo Ivić.

“Ne znam kakve su to sve teorije urota ili što, ali gospođa čini veliku štetu jer je na poziciji saborske zastupnice koja bi trebala prosvjećivati, a ne falsificirati. Ona može željeti da nema bolesti covid-19, ali epidemija je tu bez obzira na njezine naivne želje. Bolest je tu, neće nestati, ali noseći masku, držeći distancu, izbjegavanjem većih okupljanja, može se dobro upravljati krivuljom zaraženih”, rekao je Ivić za Slobodnu Dalmaciju

“Što ako gospođa Krišto prenese virus nekoj drugoj osobi i ta osoba njezinu slobodu, dakle nenošenje maske, plati svojim životom? Maske su odlična zaštita, ali samo ako ih nosimo svi. Tada je transfer kapljica iz zaražene osobe prema drugoj zdravoj osobi smanjen na najmanju moguću mjeru”, pojasnio je Ivić, dodavši da je u ovih pola godine vidio brojne stare i mlade koji su umrli.

“Ako i ne umrete od bolesti covid-19, treba li vam da ležite na infektologiji i borite se za zrak, imate tešku upalu pluća i budete “izvan stroja” nekoliko mjeseci? Mislim da znate odgovor na to pitanje”, zaključuje Ivić.

Komentiraj