I TO SE MOŽE ČUTI: Neradna nedjelja hvalevrijedan je potez naše Vlade – kaže HDZ-ov Šimić

Priča se u HDZ-u uvijek vrti u krug u kojem jedni druge hvale za sve što čine, a na čelu svih pohvala uvijek je njihov vođa Andrej Plenković, predsjednik Vlade.

Evo tako je sve oko sebe i samoga sebe zbog neradne nedjelje pohvalama obasuo Petar Šimić, predsjednik Zajednica poduzetnika i obrtnika HDZ-a.

Na Facebooku Šimić kaže:

Petar Šimić, predsjednik Zajednica poduzetnika i obrtnika HDZ o kampanji protiv pravednog reguliranja rada trgovina nedjeljom:

Svi koji žele vratiti TERET radne nedjelje na djelatnike u trgovini socijalno su neosjetljivi – bili oni poduzetnici ili političari!

Oni bi upravo te djelatnike, koji su naši i susjedi i sugrađani, vratili na rad u trgovine tek što su prve nedjelje proveli u krugu svojih najmilijih.

Zakon o trgovini – koji je predložila #VladaRH na čelu s Andrej Plenković, a potvrdio #SaborRH – omogućava 16 radnih nedjelja tijekom godine & ni na koji način ne ugrožava turističku sezonu jer je vidljivo da sve trgovine na obali rade nedjeljom.

Zakonom koji je krenuo s provedbom od 1. srpnja ispunjeno je obećanje iz #HDZ Izbornog programa #SigurnaHrvatska, a donesen je u konzultacijama sa sindikalistima i poduzetnicima & uz golemu potporu radnika, posebice onih u trgovini. Dobar i balansiran, zasigurno će proći test ustavnosti.

Neradna nedjelja hvalevrijedan je potez naše Vlade, potez koji ne šteti poduzetnicima, a radnicima omogućava dostojanstveni radni tjedan & nedjelju s obitelji!