I TO JE MOGUĆE: Od Bandićevih suradnika Tomašević traži povrat 277 milijuna kuna Gradu Zagrebu

Nova zagrebačka vlast na čelu s gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem želi pravnim putem vratiti milijune otete u aferama nekadašnjeg gradonačelnika Zagreba Milana Bandića i njegovih suradnika. 

Grad Zagreb odlučio je tražiti povrat više od 227 milijuna kuna što je, kako smatraju, iznos za koji je grad oštećen u nizu afera zbog kojih se vode sudski postupci protiv bivših Bandićevih suradnika. Riječ je o aferama Agram, Nadstrešnice, Krašograd, Suhi led i Pročistač…, doznaje Index.

U svim tim aferama u kojima je prema optužnicama USKOK-a Grad financijski oštećen nova zagrebačka vlast podnosi imovinsko-pravne zahtjeve. Do iznosa od 227 milijuna kuna došlo se upravo zbrajajući iznose koje navodi i USKOK u optužnicama. Novac Tomaševićeva vlast traži od Bandićevih suradnika i od vlasnika firmi koje su se okoristile nezakonitim poslovima s Gradom.

Među onima od kojih Grad traži povrat novca su i bivši Bandićevi bliski suradnici Miro Laco, Zdenko Antunović, Davor Jelavić i Zvonimir Šostar.

Novac će uistinu sjesti u gradsku blagajnu kad i ako kriminal iz optužnica USKOK-a bude potvrđen pravomoćnim sudskim presudama.

“Kroz afere u kojima je oštećen Grad Zagreb oštećeni su njegovi građani. Za naknadu šteta treba čekati pravomoćne presude, no kako bi se postupak pokrenuo, bilo je nužno da se u ime Grada konačno ispostave odštetni zahtjevi, što je prethodna gradska vlast propuštala učiniti”, rekli su u Uredu gradonačelnika.