HORVATINČIĆ OSLOBOĐEN: Na ponovljenom suđenju nevin je za pomorsku nesreću

ŽALBA NA PRESUDU: Hoće li Horvatinčić nakon svega ipak završiti u zatvoru?

Tomislav Horvatinčić proglašen je nevinim na ponovljenom suđenju završenom danas na Općinskom sudu u Šibeniku gdje mu se sudilo zbog izazivanja pomorske nesreće u kojoj su u kolovozu 2011. godine kod Primoštena smrtno stradali talijanski supružnici  Salpietro.

U završnoj riječi Horvatinčić je prije dva dana rekao da ostaje pri svojoj obrani.

Izrazio je sućut obitelji poginulog talijanskog bračnog para te odbio odgovarati na pitanja.

Po izlasku sa šibenskog suda novinarima je izjavio kako je spreman djeci poginulog para platiti odštetu. Požalio se na tretman u medijima.

“Svima se događaju nesreće. I sami Talijani sa svojim motornim jahtama na moru čine krivična djela i budu kažnjeni s 20 tisuća kuna”, rekao je Horvatinčić.

Tužiteljica Irena Senečić u svojoj je završnoj riječi naglasila da Horvatinčić mora u zatvor.”Nakon nesreće nastavlja činiti prekršaje. To zaslužuje kaznu zatvora”, rekla je Irena Senečić.

Inače, u završnici suđenja sutkinja Maja Šupe ponovno se obrušila na novinare, optuživši ih za neobjektivno izvještavanje, prenosi Media servis.

‘Ja ne odgovaram narodu!‘, vikala je sutkinja poručivši im neka provjere tko je zadužen za imenovanje sudaca, ne spominjući međutim da ih plaćaju građani.

Komentiraj