HGSS TRAGA ZA ZRAKOPLOVOM: Zbog loših uvjeta ne pomaže ni helikopter a ni dronovi

U vrlo teškim vremenskim uvjetima, u kojima ne može poletjeti helikopter, a nemas pomoći niti od drona, traga se za nestalim zrakoplovom Cessna.

U Broćancu je organiziran stožer u kojem se nalaze pripadnici HGSS-a, policija, ali i službenici antiterorističke jedinice Lučko. Koordiniraju potragu za koju kažu da je iznimno teška i zahtjevna s obzirom na to da je teren koji se pretražuje širok. Vremenski uvjeti su teški.

Glavna im je zadaća suziti teren kako bi im potraga u tom dijelu bila nešto lakša. Na terenu je oko 70 pripadnika, ali iz minute u minutu ih je sve više i stalno dolaze nova vozila HGSS-a.

Josip Granić, pročelnik HGSS-a, u Dnevniku N1 potvrdio je da još uvijek nema novosti o nestalom zrakoplovu, ali je rekao da planiraju ostati sve dok se avion ne pronađe.

“Zrakoplov se smatra nestalim. Imamo područje potrage, na terenu je više od 70 članova HGSS-a i između 30 i 40 djelatnika policije. Jedino novo s terena je da zrakoplov sigurno nije tamo gdje smo mi. Zbog vremenskih uvjeta potraga je izrazito teška”, rekao je.

Komentirajući tip zrakoplova istaknuo je da ne može ulaziti u razloge zašto je avion nestao, no podsjetio je da je na tom području već bilo nekoliko nestanaka zrakoplova u prošlosti.

Po podacima policije, pilot aviona bio je Švicarac, a putnici su bili dvoje državljana Njemačke i jedna osoba s hrvatskim državljanstvom.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!