NESTAO ZRAKOPLOV: Poletio iz Splita za Njemačku s pilotom i tri putnika

Ravnateljstvo civilne zaštite MUP RH objavilo je da je nestao zrakoplov koji je krenuo iz Splita.

Hrvatska kontrola zračne plovidbe obavijestila je Operativni centar civilne zaštite o nestalom zrakoplovu tipa Cessna sjeverno od Rakovice, na visini 2300 stopa, koja je krenula iz Splita, a kretala se u smjeru sjevera prema Njemačkoj.

Operativni centar civilne zaštite je o koordinatama nestanka obavijestio OKC MUP-a te HGSS. Na koordinate nestanka upućeni su članovi HGSS-a s dronom i policija.

Županijski centar civilne zaštite 112 Karlovac koordinira operativnim snagama na terenu. Državna intervencijska postrojba civilne zaštite je u pripravnosti.

“U 11:48 sati zaprimljena je dojava da je s radara Hrvatske kontrole zračne plovidbe u 11:25 nestao zrakoplov tipa Cessna 182, na širem slunjskom području koji je letio iz pravca Splita prema Njemačkoj.

Odmah po dojavi u pretragu područja su se uključila 34 policijska službenika među kojima pripadnici specijalne i interventne policije te 28 pripadnika Hrvatske gorske službe spašavanja koji u pretrazi koriste dron, izvijestila je policija”, izvijestila je karlovačka policija.

Doznajemo kako su u zrakoplovi bili pilot i tri putnika.

Na svojim stranicama HGSS je objavio:

“Sportski zrakoplov tipa Cessna s četiri putnika, srušio se danas sjeverno od Rakovice. Operativni centar civilne zaštite o nestanku je odmah obavijestio MUP i HGSS.

Trenutno je 30 članova Hrvatske gorske službe spašavanja na terenu. Dio njih s dronom pretražuje teren, a u dolasku je još 30 članova među kojima i K9 timovi koji su u trenutku dojave o nesreći imali licencu za potražne timove na Sljemenu”.

Potom je HGSS sklonio tu vijest.

Za Media servis Damir Danilović, voditelj smijene u operativno komunikacijskom centru Policijske uprave karlovačke, potvrdio je kako je potraga u tijeku. “Oko 11:25 je nestao s radara, uključeni su HGSS i policija na području Policijske postaje Slunj, PU karlovačka. To vam je šumoviti i brdoviti predio, vremenski uvjeti su loši, traganje je u tijeku, preko 60 ljudi je uključeno.”