HDZ-OVCI PO POSAVCU: On je majstor samopromocije – mito je samo vrh ledenog brijega

Igor Ivković, predsjednik Kluba vijećnika u Županijskoj skupštini Međimurske županije  je rekao da su konferenciju sazvali nakon što je Uskok objavio službeno izvješće kojim je potvrđeno da je donedavni župan priznao kazneno djelo primanja mita.

Matiju Posavca nazvao je „majstorom samopromocije“, a kao primjer naveo je javni poziv za članove upravnih vijeća ustanova.

„To je trebalo prikazati da je Međimurska županija prva u Hrvatskoj koja javnim pozivom traži članove upravnih vijeća. Ovim uhićenjem pokazalo se da je sve to bila samo samopromocija jer se u upravna vijeća dolazilo, vidjeli smo kako, uz pomoć 10.000 kuna“, rekao je Ivković.

„Nema govora da mu je netko smjestio ili da to nije bio mito, već donacija za kampanju, jer je okrivljenik Matija Posavec sve priznao“, izjavio je Ivković, te dodao da takvo ponašanje nije izoliran slučaj.

HDZ-ov vijećnik Goran Kozjak podsjetio je kako gotovo tri godine govore o lošem vođenju Županijske bolnice u Čakovcu, nakon što je, kako je rekao, protuzakonito smijenjen ravnatelj Robert Grudić i Posavec ustoličio Tomislava Novinščaka. Dodao je da se već dulje ne sluša riječ struke, zbog čega odlazi kvalitetni zdravstveni kadar, a prekomjerno se zapošljava većinom nezdravstveno osoblje.

HDZ-ovci optužuju donedavnog župana Posavca i za skrivanje dugova Međimurske županije i županijskih ustanova.

Predsjednik čakovečke Gradske organizacije HDZ-a Tomislav Marković rekao je da je dosadašnje upravljanje tim gradom uvelike bilo koordinirano iz županije od bivšeg župana te da su godinama upozoravali na neracionalno trošenje novca iz gradskog proračuna.

Ivković je ocijenio kako je priznanje Matije Posavca da je uzeo mito “samo vrh “ledenog brijega”.

„Pravu situaciju sa županijskim financijama vidjet ćemo tek nakon izbora, kao što gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini sad otkriva nova milijunska dugovanja Grada Čakovca“, zaključio je Ivković.

Na novinarsko pitanje tko će biti kandidat HDZ-a za župana, Ivković je odgovorio kako to neće biti predsjednik Županijske organizacije i aktualni ministar Darko Horvat, što je i on sam neki dan rekao.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!