BURA ZBOG NADIMKA: Jandroković je ipak prijavio Hvaranina koji ga je nazvao Njonjo

Muškarcu s Hvara na vrata je pokucala policija nakon što je u telefonskom razgovru s predsjednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem istog oslovio s nadimkom Njonjo.

Izvor: Media servis

Jandroković tvrdi da nikoga nije prijavio, a policija pak tvrdi suprotno. Slučaj je postao tema za razgovor na saborskim hodnicima.

Policija se o slučaju oglasila priopćenjem u kojem stoji da je Jandroković kao štićena osoba dužan prijaviti svu komunikaciju upućenu s nepoznatog broja telefona.

‘‘Radi se o standardnom sigurnosnom protokolu kad su u pitanju štićene osobe te napominjemo da štićena osoba ne može ni na koji način utjecati na sigurnosne protokole, odnosno utjecati na postupanje ili nepostupanje policije. Tako u skladu sa sigurnosnim procedurama policija obavlja sigurnosni pregled svih poštanskih pošiljki koje se unose u štićene objekte i prostore, a štićene osobe dužne su prijaviti svu komunikaciju upućenu prema njima s nepoznatih brojeva telefona, nepoznatih adresa elektroničke pošte i općenito iz nepoznatih komunikacijskih izvora. Nadležne stručne službe poduzimaju mjere s ciljem utvrđivanja mogućeg ugrožavanja štićene osobe.‘‘

Upravo je brza reakcija nadležnih službi iznenadila Mostovu Mariju Selak Raspudić.

“Nevjerojatna je korelacija da u trenutku kada takva provokacija, a ne prijetnja, iz usta jednog čovjeka, da odmah sutradan policija reagira. Nitko ne može povjerovati da se to dogodilo slučajno. Ako je postojala ikakva mogućnost da se gospodina Jandrokovića prestane zvati Njonjo, nakon ovog slučaja on će u povijesti biti zapamćen isključivo kao Njonjo, a kako stvari za sada idu, vjerojatno i samo po tome.”

Dalija Orešković iz Centra smatra da je na predsjedniku Sabora da prvi svojim primjerom poštuje propise i da prijavi ono što je dužan prijaviti.

‘‘Problem je u tome što Jandroković daje nevjerodostojne i kontradiktorne izjave‘‘, rekla je Orešković.

‘‘Što pokazuje da on nema elementarnu političku hrabrost. Ta hrabrost nije kod njega bila vidljiva niti u njegovom dosadašnjem političkom radu i tako je možda i došao do tog nadimka koji se uvijek spominje između redova. Nadimak koji oslikava dojam kojeg je političar ostavio u javnosti, nije prijetnja. S time sam vam sve rekla.‘‘

Jandrokovićevu reakciju komentirala je i SDP-ova Sabina Glasovac.

‘‘Neki čovjek se može osjećati u tom slučaju da je to povreda njegove časti i ugleda. Nekome to može biti i normalan način ophođenja u političkom prostoru te je spreman primiti te metke. Ako ste u političkoj areni, a gonite nekoga zbog toga što vam povrijeđena čast i ugled, onda je to meni pomalo smiješno.‘‘

Iz Ureda predsjednika Sabora za Media servis je potvrđeno da je Jandroković doista kao štićena osoba prijavio poziv neprimjerenog sadržaja, ali da nikoga nije prijavio za prijetnju, odnosno da nije podnesena kaznena prijava. Također, objašnjavaju da predsjednik Sabora nije odgovoran za daljnje postupanje policije.

Komentiraj