HANŽEKOVIĆEV MEMORIJAL: Bacanje kugle na zagrebačkim fontanama je brend – kaže zlatni Mihaljević

Održana je press konferencija na kojoj su aktualni europski prvaci Sandra Perković i Filip Mihaljević najavili nadolazeći 72. memorijal Borisa Hanžekovića koji će se održati u Zagrebu od 9. do 11. rujna.

Izvor: Media servis

Velika promjena dogodila se ove godine jer će se Hanžek po prvi puta održati na čak tri lokacije. Kao i zadnjih osam godina, bacanje kugle, natjecanju u kojem će nastupati i europski prvak Filip Mihaljević, održati će se kod gradskih fontana, dok će se većina natjecanja održavati na atletskom stadionu Mladosti. Nova lokacija ove godine biti će Trg bana Jelačića na kojem će se održati Zagreb City Challenge, točnije natjecanja u skoku s motkom, troskoku i skoku u dalj za atletičare.

Sandra Perković, nakon prošlog tjedna šesterostruka europska prvakinja, govorila je o konkurenciji koja je na Hanžeku u ženskom disku uvijek jaka.

“Na zagrebačkom mitingu su uvijek u disku bile pozvane sve najbolje cure u svijetu. Tome se nije davala tolika važnost jer sam ja bila sigurni broj 1, ali je nakon prošlogodišnjih Olimpijskih igara situacija drugačija. Drago mi je da će djevojke doći uživat i upoznat naš grad”, rekla je Sandra Perković koja nije htjela najavljivati rezultat.

“Nećemo ništa najaviti. Želim pozvati sve da dođu u što većem broju i pruže podršku meni i hrvatskim sportašima. Uz mene u disku nastupa i Marija Tolj koju ne smijemo zaboraviti. Bila je nadomak medalje u Munchenu. Mislim da postoji šansa da se na postolju nađu dvije Hrvatice ako bude baš naš dan”, rekla je Perković.

Kao i svake godine bacanje kugle bit će najjača disciplina pa će tako neka od imena na Hanžeku biti svjetski prvak Ryan Crouser, doprvak Joe Kovacs, brončani Josh Awotunde, brončani sa prošlogodišnjih Olimpijskih igara Tom Walsh, srebrni sa prošlotjednog Europskog prvenstva Armin Sinačević te aktualni europski prvak Filip Mihaljević. Bacanje kugle na Hanžeku nosi posebnost zbog pozornosti koju bacači dobivaju od javnosti jer se natjecanje ne odvija na stadionu, već kod gradskih fontana, a o tome je govorio i Filip Mihaljević.

“Stvorio se brend na zagrebačkim fontanama zahvaljujući dobroj organizaciji jer nas bacače kugle organizator dobro prihvati, daje nam veliki značaj i u centru smo pozornosti. Ako smo na stadionu, izgubimo se u masi drugih disciplina. Međutim, na fontanama smo u centru pozornosti”, rekao je Filip Mihaljević koji je prošli tjedan osvojio zlato na Europskom prvenstvu čime je potvrdio status najboljeg kuglaša Europe.

“Cijele godine sam neslužbeno bio najbolji bacač kugle, međutim ovo zlato iz Munchena je potvrdilo moju dobru formu zadnjih par godina. Uvijek sam bio u vrhu, ali na prethodna dva Europska prvenstva nisam imao dobar nastup. Ovo zlato je meni, trenutno, kruna karijere i potvrda dugogodišnjeg rada i svih odricanja”, rekao je Mihaljević.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!