HAK UPOZORAVA: Vozači, na put nikako bez zimske opreme

Uoči blagdana očekuju se povećane gužve na prometnicama diljem zemlje. Zbog vremenskih će uvjeta na pojedinim dionicama biti zabranjen promet, a iz Hrvatskog autokluba vozače mole za strpljenje.

Ivana Mišlov iz HAK-a za Media servis skrenula je pozornost na gužve na većini graničnih prijelaza, što zbog epidemioloških razloga, što zbog očekivanih gužvi. Promet je, kaže, pojačan i na gradskim cestama i obilaznicama.

“Veće gužve i poteškoće u prometu očekuju se i u blizini trgovačkih centara. Ono na što možemo skrenuti pozornost to su mokri i skliski kolnici, povremeno pada i kiša koja se ledi u dodiru s tlom te slab snijeg uglavnom u višim gorskim predjelima. Moguća je poledica. Savjet je vozačima da na put nikako ne kreću bez propisane zimske opreme.”

Podsjetimo, zimska je oprema zakonom obvezna do 15. travnja 2022. Valja pripaziti i na smanjenu vidljivost na prometnicama.

“Što se tiče uvjeta smanjene vidljivosti, svakako treba pripaziti, održavati razmak između vozila, voziti bez naglih kočenja. Isto tako, na cestama pod maglom, kolnici su vlažni i skliski što vrlo lako može dovesti i do proklizavanja vozila zbog čega je nužno držati i održavati razmak između vozila.”

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!