PREDSJEDNIK NA KOSOVU: Ovdje se osjećam sigurno – rekao je Milanović

Predsjednik Zoran Milanović u službenom je posjetu Kosovu gdje se susreo s državnim vrhom, a obići će i pripadnika OS i hrvatske manjine.

Izvor: Media servis

Predsjednik Zoran Milanović boravi na Kosovu gdje se sastao s predsjednicom Vjosom Osmani i premijerom Albinom Kurtijem. Na konferenciji za medije novinari su ga pitali o otkazanom putu u BiH i osjećaju sigurnosti na Kosovu.

“U BiH nisam otišao iz sigurnosnih razloga, bez preciziranja. Mogu reći da nisam otišao iz sigurnosno-organizacijskih razloga”, rekao je i dodao da se radi o nizu stvari s obzirom na etnički sastav tog prostora pa je donio odluku da neće putovati. Da se radilo o nekom drugom dijelu BiH. Ovdje se osjećam sigurno”.

O Kosovu i njegovoj perspektivi hrvatski predsjednik je rekao:

“Kosovo je država koja je predvidiva i ovdje je jedna vibrantna i živa demokracija. Od Kosova znaš što možeš očekivati i ono bi se lako uklopilo. Nekim državama je teže. BiH je teže, ni Crnoj Gori nije lako. Kao predsjednik jedne članice EU govorim da bi EU trebala biti jasnija koju perspektivu daje i što želi od Kosova.”

Predsjednik je komentirao i naoružavanje u regiji…

“Naprosto tko god se naoružava to radi za unutarnje političke potrebe. I Hrvatska je kupila borbene sustave koji su zaista obrambeni iako svi koji se naoružavaju to tvrde, ali u hrvatskom slučaju to tako je. Srbija se naoružava jer je očito nekome jako stalo da tako bude. Hoće li to trajati dugo ili do izbora to ćemo vidjeti.”