HAJDUK IZVUKAO BOD: Osijek nije uspio do pobjede kod kuće

U Osijeku su igrali derbi 11. kola HNL-a na stadionu Gradski vrt domaći Osijek i Hajduk.

Nakon što je Osijek krenuo uraganski to se isplatilo jer su poveli već u 9. minuti. Sjajan zgoditak Kleinheislera za 1:0. Mađar je pucao sa oko 17 metara i preciznim udarcem pogodio je sam kut.

I nakon nekoliko neiskorištenih prilika Osijeka, stiže kazna iz kontre Hajduka. Igrala se 19. minuta kada je Lovrencsics sjajno pucao, lopta pogađa Lončara, mijenja smijer i vara vratara za 1:1.

Dvije minute kasnije mnogo sreće za Hajduk i Kalinića na golu. Lopta je šetala na nju se začetio Jugović, opalio kao iz topa, lopta je prešla Kalinića i udarila vratnicu išla po crti i udarila druga vratnicu da bi ju Kalinić na kraju pokupio. Najveća prilika na utakmici.

Igra se otvoreno s obje strane. U drugom poluvremenu Osijek najprije ostaje bez Bartoleca koji se ozlijedilo, a potom je Livaja laktom udario Lončara i razbio mu arkadu. Prošao je samo sa žutim kartonom i još se “pravdao” sa sucem.

U 69.minuti Bočkaj daje sjajnu loptu Mierezu koji izbija sam pred Kalinića, želio mu je gurnuti kroz noge, ali Kalinić je obranio.

U 84. Hajduk mijenja. Vuković i Livaja izlaze, ulaze Atanasov i Melnjak. Hajduk pokušava uhvatiti i pobjedu u Osijeku. U 87. je dobro opalio Kačaniklić, ali vratar Osijeka Malenica brani.

Igra se sedam minuta sudačke nadoknade. Odmah sjajno poteže Kleinheisler, ali Kalinić brani. Potom opetpuca, ali preko gola. Osijek je dao sve u napad. U 95. korner, skače Škorić i puca u sam kut, ali Kalinić brani.

Onda opasna kontra Hajduka, ali Mlakar puca preko gola. Minutu prije kraja korner za Osijek. Hajduk izbacuje, svi njegovi igrači u obrani i tu je kraj.