GRBIN O PROTUKANDIDATU KOLARU: Da mislim da ima tu snagu za voditi SDP, ne bih se kandidirao

“Pozivam sve SDP-ovce da u subotu na ove izbore izađu u što većem broju. Izađite na izbore i pokažite koliko je SDP jak i koliko još uvijek ima snage biti pobjednička stranka”, rekao je Peđa Grbin, kandidat za predsjednika SDP-a novinarima ispred stranačke središnjice na Iblerovu trgu.

Svim članovima, koji su se osjetili obespravljenima i izdanima od SDP-a, obvezao se da će već na prvoj sjednici Glavnog odbora promijeniti pravila te da se više nikada neće dogoditi da dvije trećine članova ne može sudjelovati u unutarstranačkim izbornim procesima.

“Ako se želimo zalagati za demokraciju u društvu, a želimo, onda moramo početi od vlastitog praga”, naglasio je Grbin.

Odgovorio je i na pitanje može li njegov protukandidat Željko Kolar biti dobar predsjednik SDP-a. Rekao je kako se ne bi kandidirao da tako misli, nego bi Kolara podržao.

“Naprosto mislim da nema tu snagu voditi SDP u cjelini. Kolar je imao jako dobrih opservacija koje se tiču organizacijskog ustroja stranke. Međutim, biti predsjednik SDP-a znači kontinuirano govoriti o politikama SDP-a i onome što se svakoga dana događa u našem društvu. Biti predsjednik SDP-a znači biti lider opozicije, na čelu građanske i lijeve opcije u Hrvatskoj. Bojim se da je u ovoj kampanji moj kolega pokazao da to naprosto nije u njegovom fokusu rada i djelovanja”, ocijenio je Grbin.

Komentiraj