PREDSJEDNIK OPET ODASLAO PORUKE: Neka B.a.B.e. promijene to ružno ime – opleo po pravobraniteljici i citirao Orešković

Predsjednik RH Zoran Milanović danas je ponovno govorio o Daliji Orešković, o pravobraniteljici za ravnopravnost spolova Višnji Ljubičić i udruzi B.a.B.e. kojima je poručio da promijene to ružno ime.

“Ako ulaziš u ring, onda mi nemoj donositi nož sa sobom. Igraj pošteno i očekuj ili budi spreman ili spremna da ti se uzvrati na isti način. Sad ću vam nešto pročitati kad ste me to veći pitali da vidite o kakvom se tu rječniku radi”, kazao je predsjednik, kako prenosi N1, i potom pročitao rečenicu gdje Dalije Orešković o tadašnjoj predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović govori sljedeće:

“Koja je njena osnovna uloga? Brinuti o usklađenom  djelovanje državne vlasti? Ja ne znam je li to zbog umjetnih trepavica ili zbog toga što je podkapacitirana za funkciju koju obavlja, ali meni se čini da joj se nešto magli pogled na pravo stanje u državi” objasnila je Orešković.”

Potom je nastavio: “Kad sam rekao narikača, a ne alapača i samodopadna, onda taj pridjev itekako ima svoju težinu. Nema muškaraca koji se profesionalno bave naricanjem, ali postoje guslari. Jedni i idrugi guslaju, ali guslari znaju biti toksični, pjevaju o povijesnim pobjedama i onda obično to završi u ratu”.

“Kada nekome kažemo da je samodopadan i da je ustvari neiskren – jer narikače su neiskrene, one to rade jer se to od njih očekuje – onda sam mislio baš na to i drago mi je da se javila pravobraniteljica za ravnopravnost spolova. Kako se ono zove?”, upitao je novinare. Kada mu neki nisu znali reći ili se u tom trenutku nisu mogli sjetiti njenog imena, nastavio je:

“Drago mi je da se javila pravobraniteljica. Postoje ljudi koji obnašaju pa dosta važne javne funkcije, a da vi, a i ja kao predsjednik džrave, u prvi mah se nisam mogao sjetiti imena. Zove se Višna Ljubičić. Znate od kada je na toj dužnosti? Izabrana je krajem 11. mjeseca 2011. godine, par tjedana nakon što sam ja postao premijer. Onda je osam godina radila svoj posao, toliko da stvarno ne znam kako se zove. U prosincu 2019. godine dobila je još osam godina mandata, o vašem trošku. Opet nekako po izborima. Njezin posao je da reagira u ovakvim situacijama, dobro. Ja joj kažem da nisam nikoga uvrijedio. Želiš da te se tretira kao Amazonku? Onda budi spremna na to.”

Onda je imao poruku za gospođe iz BABE-a. “Moja poruka gospođama iz BABE-a – mijenjajte ime i osobu koja već deset godina galami u vaše ime. Ne čini vam dobro”, kazao je predsjednik.

Komentiraj