GRAND PRIX U RIJADU: Ivan Mikulić se okitio srebrom

Najbolji hrvatski parataekwondaš Ivan Mikulić osvojio je srebrnu medalju na završnom Grand Prix turniru u Rijadu.

Izvor: Media servis

Na završnom Grand Prixu nastupilo je osam najboljih boraca sa svjetske rang liste, a 27-godišnji Splićanin je osvojio drugo mjesto.

Mikulić je s dvije pobjede protiv gruzijskog i kazahstanskog borca stigao do finala u kojem je izgubio od aktualnog svjetskog prvaka Iranca Hameda Haghshenasa sa 5-27.

“Zadovoljni smo osvojenim drugim mjestom jer je Ivan prije odlaska na turnir imao ozljedu ruke, tako da nije smio blokirati udarce,” kazao je njegov trener Mladen Tomić.

“Turnir je imao oznaku G-10, što nam donosi novih 60 bodova na rang listi. S ovim natjecanjem završavamo ovu godinu i sigurno idemo prema Parizu i paraolimpijskim igrama,” dodao je Tomić.

Podsjetimo, član splitskog TK Galeba je prošle godine osvojio srebrno odličje na paraolimpijskim igrama u Tokiju, ove godine je osvojio zlatnu medalju na Europskom prvenstvu u Manchesteru, a u svojoj karijeri je osvojio 14 medalja na velikim natjecanjima. U Riyadu je održana i Gala večer na kojima su dodijeljene nagrade za najbolje u ovoj godini, a pobjednici su Turčin Mahmut Bozteke i njegova sunarodnjakinja Meryem Cavdar. Najbolji trener je Uzbekistanac Bobur Kozijev, a posebnu nagradu “Borbeni duh” dobila je Ukrajina.