POKLON ZA SVETU LUCU: Koncert – glazbeno putovanje sjajne sopranistice Antonelle Malis

Turistička zajednica grada Splita i HNK Split, povodom obilježavanja blagdana Sv. Luce, građanima Splita u utorak, 13. prosinca u 18 sati, poklanjaju koncert „Moje pjesme, moji snovi“.

Nastupit će operna diva Antonella Malis, uz klavirsku pratnju Vladimira Babina te violinista Emila Gabrića, a bit će i ovo odlična uvertira za nastup Vatrenih u polufinalu Svjetskog nogometnog prvenstva. Moderatorica je Donna Dodig. Ovaj program podržalo je Ministarstvo kulture i medija, a besplatne ulaznice mogu se podići na blagajni HNK Split.

Ovo je konceptualno inovativan, zabavan, glazbeno rafiniran i provokativan doživljaj glazbe i filma. Uz pomoć kinoprojektora izmjenjuju se najljepše balade o ljubavi sa scenama filmskih romantičnih klasika domaćih i stranih autora. O filmu i tematici u sklopu ovog glazbenog programa govorit će filmska hedonistica Donna Dodig. Posjetitelji će također uživati u vinskoj priči vinarija Rizman i Katić.

„Program i ideja nastali su za vrijeme lockdowna kada se itekako osjetila potreba za druženjem i ljudima. Kada smo, boraveći u svom domu, sami sebi ugađali te hedonističke doživljaje. Stvorila se želja i ideja što je to što nas ispunjava!“ – otkrila je operna diva Antonella Malis i dodala: „Glazbeno – filmsko – vinska priča „Moje pjesme moji snovi“ je jedna atmosfera događaja. Osjećaj kao doma. Split je moj dom odakle sam ja potekla, gdje se uvijek, uz pjesmu, znalo dobro zabaviti!“

Antonella Malis je sopranistica zavidne glazbene karijere koja je elegantnim i profinjenim glasom očarala publiku diljem svijeta. Uz magisterij, osvojila je i prvu nagradu na prestižnom međunarodnom natjecanju „Pacem in terris“ talijanske nacionalne TV kuće RAI. Nastupala je pred papom Ivanom Pavlom II te papom Ratzingerom.