GRADONAČELNIK TOMAŠEVIĆ: Pokrenuli smo akciju da zdravstvene ustanove idu građanima, a ne obrnuto

“Sajam zdravlja: Štampar u tvom kvartu” održan je u gradskoj četvrti Podsused – Vrapče s ciljem zbližavanja zagrebačkih zdravstvenih djelatnika sa svojim sugrađanima i jačanja kulture brige o zdravlju i kvaliteti života na razini cjelokupne zajednice.

Nazočnima se obratio zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

“Ovdje smo danas nakon Trnskog i Sesveta, na zapadu Grada. Pokrenuli smo akciju s Nastavnim zavodom ‘Andrija Štampar’, ali i drugim gradovima širom Zagreba da idemo u kvartove, da zdravstvene ustanove Grada Zagreba idu među građane, a ne da građani idu u zdravstvene ustanove. Zašto? Zato da bi educirali i radili preventivne preglede i da bi se vodili onom starom’ bolje spriječiti nego liječiti’.”

Naime, ovo je treća od šest lokalnih manifestacija u organizaciji Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ i Grada Zagreba, čija je ideja približiti zdravstvenu uslugu svim stanovnicima Zagreba i okolice te dovesti liječnike i zdravstvene djelatnike na kućni prag svih Zagrepčana s ciljem jačanja lokalne kulture brige o vlastitom zdravlju te prevenciji brojnih oblika zdravstvenih poremećaja, prenosi Media servis.