GORDAN JANDROKOVIĆ: Horvat treba ostati u Vladi, inicijativa Mrak Taritaš je očekivana

Zastupnica GLAS-a Anka Mrak-Taritaš kreće u prikupljanje potpisa za opoziv ministra graditeljstva Darka Horvata zbog neuspješne poslijepotresne obnove.

Izvor: Media servis

Naime, godinu dana nakon potresa na Baniji, država nije izgradila niti jednu novu kuću. Treba li Horvat otići? Evo što kaže predsjednik Sabora, HDZ-ovac Gordan Jandoković:

“Predsjednik Vlade je taj koji određuje svoj tim, svoj sastav Vlade. On je jasno pokazao da svi ministri imaju njegovu potporu. Ne očekujem da će doći do bilo kakve promjene. Inicijativa zastupnice Mrak Taritaš je legitimna i očekivana.”

Dodaje da je Horvatov resor težak i zahtjevan, no da Horvat treba ostati u Vladi.

“Stvari se ne mogu prikazivati crno-bijele kao što se često to čini, treba malo proanalizirati brojke. Ja sam u zadnjih nekoliko dana u razgovoru s potpredsjednikom Vlade Medvedom i osobama koje su uključene u obnovu čuo brojke koje su meni promijenile percepciju koja postoji. Preko tisuću kuća koje su lakše ozlijeđene su već dovedene u funkciju i koliko su mi kazali već se šest tisuća osoba, koje su bile u alternativnom smještaju, vratile u svoje kuće.”

Na kraju poručuje da su vladajući spremni za raspravu o Horvatovom opozivu.