GORAN RADMAN: Miče me se isključivo zbog političkih povoda i motiva

goran radman

Goran Radman koji je pred razrješenjem dužnosti ravnatelja HRT-a održao je konferenciju za medije, a povod je kaže” činjenica da nisam bio u prilici istupiti na današnjoj sjednici saborskog Odbora za medije o bitnim okolnostima odluke zaključka NO HRT-a o predlaganju procedure mog razrješenja.

Zato sam jučer uputio odboru i ostalim institucijama svoje očitovanje o onome što su kao motivi i razlozi navedeni u zaključcima NO-a.

Tri su bitne činjenice – procedura koja je prethodila odluci o mom razrješenju je bila korumpirana. U meritumu zahtjeva za razrješenje ne može poslužiti kao zakonita osnova za razrješenje. I treće, upozorio sam da bi to moglo imati opasne i dramatične posljedice po HRT i RH, zbog čega sam očitovanje dostavio i odgovarajućim tijelima i osobama koje mogu razumijevati okolnosti odnosa između RH i EU u ovom segmentu reguliranja javne radiodifuzije”

“Nemam sumnje da su motiv, povod i razlog za moju smjenu političke prirode i da me se miče isključivo radi toga. Svemu tome ste i vi, građani RH, mogli svjedočiti da se s najviših političkih pozicija govorilo da je moj boravak na ovom mjestu nemoguć i da ovaj medij mora više biti na usluzi i raspolaganju nove političke vlasti. Pritom se koriste brojni neistiniti argumenti i obrazloženja, zbog čega ću u daljnjem zakonitom postupku dokazivati svoju nevinost, ali i ukazati građanima da čitavo vrijeme svog mandata od kraja 2012. godine svoj posao radim pošteno, odgovorno, politički nepristrano, u skladu s ovlastima po zakonu o HRT-u”, rekao je Radman.

“Sve one objede i instinuiranja sa mnom osobno i mojim poslom bile su isključivo motivirane time da me se u javnosti oblati i dezavuira.Osobno ovu odluku doživljavam relaksirajućom, jer je ne samo u posljednje vrijeme, već i tijekom cijelog mandata bilo teško i za mene i moju obitelj je to bilo teško, iscrpljujuće i gotovo nemoguće, pogotovo kada je riječ o ugrožavanju mog života i moje obitelji te imovine. Politička većina na ovom mjestu želi nekoga tko će im više svjetonazorski ili politički odgovarati, s tim nemam dilema, ali zakon definira na koji se to način može i smije raditi. Ovo što se sada događa nije utemeljeno u zakonu. Nisam služio ni jednoj politici, ni stranci, nisamo pogodovao nikome”, kazao je.

“Primjedbe se odnose na programski rad, na koji nisam imao utjecaj. Izuzetno sam zadovoljan i zahvalan velikom broju suradnika za sve rezultate koje smo uspjeli postići da HRT financijski izvučemo iz gotovo izvjesnoga stečaja, da je organizacijski osposobimo da se ravnopravno nameće s medijima u okruženju, da potaknemo investicije za njeno osuvremenjivanje i da stvorimo bolje uvjete za njen programski i tehnološki razvoj. Nadam se da ćete imati prilike vidjeti Izvještaj o radu HRT-a za 2014., što saborski odbor nije uvrstio u raspravu” rekao je ravnatelj HRT-a.

Komentiraj