GLAS PORUČIO: HDZ-ova Vlada tjera ljude u iseljeništvo – nitko neće njihovih 200.000 kuna

“Dok se pravi da radi na povratku iseljenika mjerama koje svi ismijavaju, Vlada svima koji još nisu odlučili trajno otići zapravo šalje vrlo jasnu poruku – iselite se što prije i svakako nemojte zaboraviti povesti sa sobom obitelj”, poručili su iz GLAS-a komentirajući Vladine mjere za povratak iseljenika.

Prenosimo priopćenje.

“Vladinu genijalnu mjeru kojom namjerava vratiti iseljenike s 200 tisuća kuna jednokratne naknade u mjesec dana je iskoristila čak jedna osoba. Da je ta promašena mjera osuđena na propast, jasno je svima od dana kad je pompozno najavljena. Samo HDZ-ova Vlada može misliti da će mladi, sposobni ljudi mijenjati uređen i pristojan život za naknadu od 200 tisuća kuna i povratnu kartu u njihovo leglo korupcije i nepravde.

Demografsku politiku, kao nijednu drugu, HDZ-ova Vlada, naravno, nema. Niti ima ikakvu ideju i plan kako riješiti problem iseljavanja radno aktivnog stanovništva i problem nedostatka radne snage koji već sada osjećamo, a uskoro će postati dramatično ozbiljan. Čak ni ono što je evidentno loše i krivo ne zna ili ne želi popraviti i promijeniti, kao što je katastrofalna politika oporezivanja građana koji su na privremenom radu u nekoj od EU članica.

Umjesto da sve olakšaju, pojednostave i rasterete dohodak koliko god je moguće, Vlada radi upravo suprotno. Tako se dohodak oporezuje prema rigidnim i vrlo dvojbenim pravilima koja rezidentima smatraju i one koji su odjavili prebivalište ili boravište u Hrvatskoj i prijavili ga negdje drugdje, a ovdje imaju stan u vlasništvu ili im prebivalište u Hrvatskoj i dalje ima uža obitelj.

Dakle, dok se pravi da radi na povratku iseljenika mjerama koje svi ismijavaju, Vlada svima koji još nisu odlučili trajno otići zapravo šalje vrlo jasnu poruku – iselite se što prije i svakako nemojte zaboraviti povesti sa sobom obitelj i prodati sve što ovdje imate. A onda kad im otme gomilu novca i konačno ih otjera, Vlada će im ponuditi 200 tisuća kuna da se vrate. Tipična HDZ-ovska posla”, stoji u priopćenju.