FRA ANTE ČOVO: Koronavirus se probio i u naš samostan – oboljelo osam fratara

Gvardijan Franjevačkog samostana i svetišta Gospe Sinjske fra Ante Čovo u subotu je obavijestio javnost da se koronavirus probio i u Franjevački samostan.

Testiranjem je potvrđeno da je osam fratara oboljelo od covida-19, a još trojica fratara morat će ponoviti testiranje.

Slobodna Dalmacija prenijela je dopis fra Ante Čove u cijelosti.

“Poštovana braćo i sestre, ovim putem vas obavještavamo da je sestra korona, ovaj nevidljivi sveprisutni virus, pohodio i naš i vaš samostan. Jutros su nam stigli rezultati testiranja. U samostanu imamo 8 fratara zaraženih koronavirusom i trojicu koji moraju ponoviti testiranje. Dakle, 11 fratara je u opasnosti od oboljenja. Među zaraženima, barem za sada, samo trojica imaju blaže simptome.

Zbog novonastale situacije primorani smo ukinuti neke aktivnosti. Imajte razumijevanje zbog ukidanja dežurstva ispovijedanja. Tko se želi ispovjediti neka dođe prije svetih misa: radnim danom svete su mise u 7, 8, 9 i 18 sati. Za sada ostaje nedjeljni raspored kako je najavljen: 6,30, 7, 8, 9, 10, 11 i 30 i 18 sati. Sveta misa, na dan Svih svetih, ispred crkve svetog Franje u 15 sati.

Ako epidemiološka služba odredi da i mi koji smo negativni trebamo ići u izolaciju, bit ćete naknadno obaviješteni o aktivnostima u samostanu. U samostanu se ovo dogodilo jer smo bili pomalo neodgovorni. Molimo vas poštujte sve odluke civilne i crkvene vlasti. Zaražene fratre preporučujemo u vaše molitve.”

Komentiraj

Odgovori