DR. MARIO PLENKOVIĆ: Svom sinu Andreju govorio sam neka ne vrijeđa konkurente

Andrej Plenković

Dr. Mario Plenković, otac novog predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića, koji već godinama živi u Sloveniji i predaje komunikologiju na mariborskom Fakultetu za elektroniku, računarstvo i informatiku, rekao je za mariborsku Večer nekoliko zanimljivosti o svom sinu.

Odgovorio je i na pitanje kako je sin dobio ime Andrej:

“U našoj obitelji uvijek dajemo djeci ime po djedu. Moj je otac bio Andrija, ali je jedan brat već imao sina Andriju, a drugi Andra, tako da smo na izboru imali slično ime Andrej. I da znate, Andrej ima sina, a taj moj unuk zove se po meni – Mario”, rekao je Mario Plenković za Večer.

O tome je li mu i što savjetovao za kampanju nije mnogo govorio. “Rekao sam mu samo da se ne svađa i da ne vrijeđa konkurente”, kaže. “Da ne govori neistine, da bude suzdržan, sadržajan i odgovoran”.

Rekao je nešto i o tome kako je Zoran Milanović nekorektno spomenuo u kampanji Andrejevu majku liječnicu Vjekoslavu Plenković-Raos, njegovu prvu suprugu, kada je rekao da je bila “vojni lekar”.

Rekao je da je Andrejeva majka bila u zagrebačkoj vojnoj bolnici priznata kardiologinja internistica, koja je s troje kolega u vrijeme rata u Hrvatskoj preuzela bolnicu od JNA.

Bolnica je potom postala civilna bolnica. “Nikad nisam čuo da se neki pacijent potužio na nju«, rekao je Mario Plenković o svojoj bivšoj supruzi.

 

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!