DORH ODREDIO ISTRAŽNI ZATVOR: Nakon što je Šemper pijan udario autom dijete i pokušao pobjeći

Sutkinja istrage Županijskog suda u Karlovcu Elma Kaleb Mamić potvrdila je Hini nakon dvosatnog ročišta da je prihvatila prijedlog odvjetništva i odredila jednomjesečni istražni zatvor osumnjičenom zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela. 

Dalibor Šemper je iza 15 sati u pratnji pravosudne policije odveden i istražni zatvor.

Podsjećamo, nakon ispitivanja u Karlovcu, DORH je za Dalibora Šempera, predstojnika Ureda potpredsjednice Vlade Anje Šimprage koji je udario dijete kod Gračaca pa pokušao pobjeći, zatražio istražni zatvor.

U njihovom se priopćenju kaže:

“Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 45-godišnjak 29. srpnja 2022. u Štikadi, upravljao osobnim automobilom Suzuki Vitara protivno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama odnosno pod utjecajem alkohola (koncentracija alkohola u krvi od najmanje 0,94 g/kg) pristajući da vožnjom u takvom stanju ugrozi druge sudionike u cestovnom prometu.

Osnovano se sumnja da se, zbog stanja u kojem nije bio sposoban sudjelovati u prometu, propustio kretati sredinom obilježene prometne trake pa je skrenuo na suprotni dio kolnika, a zatim i izvan kolnika te je prednjim lijevim dijelom automobila naletio na pješaka (dijete, 2012.) koje se kretalo u suprotnom smjeru izvan kolnika. Dijete je uslijed udarca zadobilo višestruke teške tjelesne ozljede.

Osnovano se sumnja i da je osumnjičeni 45-godišnjak nakon nesreće propustio djetetu pružiti pomoć, iako je to bio u mogućnosti bez da sebe i druge ozbiljno ugrozi, već se vozilom udaljio s mjesta nesreće koju je, osnovano se sumnja, prouzrokovao. Osumnjičenika su, u namjeri napuštanja šireg mjesta nesreće, zaustavili građani.

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu podnijelo je nadležnom županijskom sudu prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenog 45-godišnjaka zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točke 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku).”

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!