PIJAN AUTOM NA DIJETE: U pritvoru Dalibor Šimpraga, predstojnik ureda potpredsjednice Vlade

Anja Šimpraga, potpredsjednica Vlade, potvrdila je da je 46-godišnjak koji je pijan automobilom sletio s kolnika i naletio na desetogodišnjeg dječaka te pokušao pobjeći s mjesta nesreće, predstojnik njezinog ureda, Dalibor Šemper.

Nakon kriminalističkog istraživanja, predan je pritvorskom nadzorniku u Gospiću te je zaradio kaznenu prijavu zbog prometne nesreće i nepružanja pomoći.

Šimpraga je potvrdila kako će pokrenuti njegovo razrješenje s dužnosti predstojnika ureda.

“Čim smo saznali te informacije, kontaktirali smo dječakovu obitelj kako bismo izrazili žaljenje jer za ovaj nedopustiv čin nema nikakvog opravdanja. Najbitnije je u ovom trenutku da je dječakovo stanje stabilno i želimo mu brz oporavak. Zahvaljujem zdravstvenim djelatnicima u KBC-u Zagreb koji vode brigu o stanju dječaka”, rekla je Šimpraga.

Na stranicama Vlade može se pročitati kako je Šemper rođen 1976. Na Pravnom fakultetu u Zagrebu diplomirao je 2004., a 2007, je položio pravosudni ispit.

Iste godine kad je diplomirao zapošljava se kao samostalni upravni referent u Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje. Godinu poslije počinje kao sudački vježbenik na Prekršajnom sudu u Zagrebu, a 2007. pravnik je u jednoj kompaniji. Zatim je sudski savjetnik na Visokom prekršajnom sudu, a od 2009. počinje njegova tajnilka karijera. Bio je tajnik predstojnika Ureda Koordinacije za unutarnju politiku, tajnik ravnatelja Ureda Koordinacije za unutarnju i vanjsku politiku, tajnik ravnatelja Ureda Koordinacije za unutarnju politiku i upravljanje državnom imovinom…

Predstojnik Ureda potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske je od prošle godine.