DON TIHOMIR ŠUTALO: Uskrs je pobjeda života nad smrću

Uskrs je, najveći kršćanski blagdan kada vjernici slave Isusovu pobjedu nad smrću i što je svojom žrtvom ljudima podario vječni život.

Provincijal Hrvatske salezijanske provincije don Tihomir Šutalo za Media servis je poručio koji je značaj ovog blagdana.

“Uskrs je Božje djelo. Znači da ga nama ljudima nije lako razumjeti, ali prepoznajemo nešto prekrasno. Mi vidimo da je Bog kročio zemljom, po svim onim ljudskim, prašnjavim stazama.

Uskrs, apsolutno neočekivano, jedna neočekivana pobjeda života nad smrću. Posljedica je to što ćemo mi ljudi vječno slaviti svoje rođendane, vječno živjet s našim prijateljima, imat bezgrešnu čistu dušu i bit ćemo tako blizu Bogu.”

U ime Media servisa želimo svim vjernicima sretan Uskrs, a čestitku putem Media servisa uputio je i don Šutalo:

“Ja bih čestitao dva Uskrsa. Jedan je onaj povijesni koji je bio presudan trenutak povijesti kada je Isus Krist uskrsnuo i donio nam vječnost.

Drugi je Uskrs utjelovljen i prepoznaje se u našim svakodnevnim danima, kad god se mi opredijelimo za dobro, to jest kad odbacimo zlo. To je Uskrs. Ja sebe oživljujem i dajem sebi neku životnu energiju. Evo ja bih poželio i takav Uskrs, znači da ga žive konkretno u svakom danu, da se svaki put gdje god imaju priliku opredijele za život i za dobro‘‘.