DIVLJANJE U ZAGREBU: Udario šakom djelatnika Hitne pomoći

Muškarac (50) koji se dovodi u vezu s napadom na djelatnika hitne pomoći pod nadzorom je policije, izvijestila je u petak Policijska uprava zagrebačka.

Policija je ranije potvrdila da provodi istražne radnje povodom kaznene prijave koju je u petak podnio medicinski djelatnik zbog počinjenog kaznenog djela prisile prema službenoj osobi.

– Ja sam u šoku, 16 godina radim u Hitnoj i ovo je prvi put da se ovako nešto dogodilo, kazao je za HRT djelatnik Hitne opisujući što se točno dogodilo. Naglasio je kako je napadač na silu pokušao ući u kombi, dok je ekipa Hitne pokušala spasiti njegovu suprugu.

Informacija o napadu objavljena je i Facebook stranici Hitna uživo 194, koju vode djelatnici Hitne pomoći .U objavi se navodi da je jedna osoba dobila udarac šakom u glavu te joj je pružena liječnička pomoć u KBC Zagreb. Mediji navode da je ekipa Hitne pomoći izašla na intervenciju zbog naleta na pješaka te da je tom nepoznati muškarac napao mladića koji je slučajno oborio pješakinju.

Nepoznati muškarac je, nastavljaju mediji, počeo ulaziti u kombi hitne pomoći u kojem se nalazila njegova supruga, nakon čega je vozač stao ispred njega i rekao mu da ne može ući.

Tom prilikom je, dodaju mediji, nepoznati muškarac odgurno liječnicu i zatim zaprijetio vozaču hitne pomoći kojeg je potom udario šakom u glavu.

Ministar zdravstva Vili Beroš objavio je na platformi X da je “svako nasilje u društvu neprihvatljivo, posebno prema onima koji svojim radom pomažu ljudima u nevolji i spašavanju zdravlja i života”.