USKOK ISTRAŽUJE HDZ-ovog ŽUPANA: Božidar Longin osumnjičen za trgovinu utjecajem

USKOK je pokrenuo istragu protiv zadarskog župana Božidara Longina zbog sumnje na trgovanje utjecajem. 

U USKOK-u sumnjaju da je Božidar Longin na otoku Istu početkom rujna ove godine iskoristio dužnost župana, a time i ovlaštenog predstavnika Zadarske županije kao osnivača Županijske lučke uprave Zadar, kako bi se besplatno koristio vezom u Luci za brodicu kojom je upravljao.

Kada mu je lučki redar htio naplatiti 48,60 eura pristojbe za vez, župan je zatražio da račun stornira, što je redar i učinio.

Sve se dogodilo  8. rujna kada je Longin vezao brodicu na tranzitni vez Luke s namjerom da ga koristi tri dana, ali kada mu je sutradan lučki redar na ime pristojbe za korištenje veza izdao račun u iznosu od 48,60 eura, on je znajući da se korištenje veza naplaćuje, lučkog redara pitao: “Zašto ti meni naplaćuješ?”

Lučki redar odgovorio mu je da on ne naplaćuje samo njemu, nego svima koji koriste vez te da za svoj rad odgovara ravnatelju Županijske lučke uprave, na što je župan naglasio da je on šef ravnatelju te rekao lučkom redaru da račun stornira.

Zbog autoriteta koji Longin ima kao župan i predstavnik osnivača njegova poslodavca, lučki redar račun je stvarno i stornirao.