DIP UPOZORIO PREDSJEDNICU: Neprihvatljivo je u kampanji korištenje Hrvatske vojske

Aktualnu predsjednicu i predsjedničku kandidatkinju Kolindu Grabar Kitarović DIP je (Državno izborno povjerenstvo) upozorilo na kršenje izborne promidžbe.

DIP je ocijenio neprihvatljivim korištenje Hrvatske vojske i policije za potrebe predizborne kampanje aktualne predsjednice i HDZ-ove kandidatkinje Kolinde Grabar-Kitarović, jer se ostali kandidati dovode u nepovoljan položaj, izvijestio je GONG na društvenim mrežama.

Riječ je o Facebook objavi u kojoj se Grabar Kitarović može vidjeti kako maršira u uniformi ispred Hrvatske vojske.

Iako je riječ o Facebook oglasu koji je neaktivan, DIP ističe da je upozorio Izborni stožer Kolinde Grabar-Kitarović kako državni dužnosnici koji su sudionici u izborima ne smiju imati povlašteni položaj prema drugim sudionicima u izborima te se njihove redovite aktivnosti ne smiju koristiti u svrhu izborne promidžbe.

Povjerenstvo je tako odgovorilo na pritužbu iz GONG-a, a da je riječ o spornom sadržaju prva je javnosti skrenula pozornost SDP-ovka Sabina Glasovac na svom Twiter profilu.

“Kad Hrvatsku vojsku shvatiš kao svoju i HDZ-ovu vojsku, da ne kažem prćiju, pa vojnike postaviš na svoje promidžbene plakate i plaćene oglase. Kakva zloporaba položaja i ovlasti, kakva zloporaba Hrvatske vojske u predizborne svrhe. Nije ovo dno dna. Ovome dnu se ne vidi dno”, napisala je Glasovac na Twitteru.

Komentiraj