DINAMO JAČI OD GORICE I MAGLE: U nemogućim uvjetima do pobjede 2:0

U Velikoj Gorici su igrali domaća Gorica i Dinamo u derbiju 14. kola, budući je pravi derbi izostao zbog odgode utakmice Rijeke i Osijeka, jer je u svlačionici Osijeka zavladala korona.

U Velikoj Gorici je bila velika magla, vidljivost na terenu gotovo nikakva, pa se teško moglo kontrolirati loptu. No, bolje su se snašli igrači Dinama i poveli nakon kaznenog udarca u 30. minuti s 0:1.

Doka je srušio Petkovića, koji je u svom ležernom stilu poslao Kotarskog u jednu stranu, a loptu u drugu. Gorica se nije dobro ni snašla, a Dinamo u 37. minuti vodi 0:2. Jedna dugačka lopta ispucana od obrane Dinama, sjajno ju prima Komnen Andrić i zabija. Tri minute kasnije sjajno je potegao Oršić, ali Kotarski brani.

U drugom poluvremenu Gorica je preuzela inicijativu. U 68, velika prilika – puca Pršir ali Teophile-Catherine je zblokirao udarac. Minutu kasnije Doka je pucao s oko 15 metara, ali Livaković je sjajno obranio.

U 70. Gorica traži kazneni udarac, ali Lovrić ne sudi. Zbog magle VAR nije u funkciji. Onda u 74- neoprezni Moharrami, slobodan udarac za Goricu iz idealne prilike, ali Lovrić puca visoko iznad gola.

U 79. minuti ipak prekid zbog magle jer se magla spustila toliko da su uvjeti nemogući. Nakon par minuta igra je naszavljena, iako je magla ostala ista.

Igra se sudačka nadoknada od šest minuta. Gorica pokušava dati zgoditak, ali bez uspjeha.

GORICA (4-2-3-1): Kotarski – Keita, Krizmanić, Jovičić, Doka – Babec, Pršir – Lovrić, Kalik, Mitrović – Dieye

DINAMO (4-1-4-1): Livaković – Franjić, Teophile, Šutalo, Moharrami – Mišić, Gojak – Oršić, Ivanušec, Petković – Andrić