DINAMO DO NOVE POBJEDE: Čudesan zgoditak Oršića za 2:1 protiv Gorice

U Maksimiru je Dinamo dočekuje Goricu u 23. kolu HNL-a.

Dinamo je imao sjajnu priliku već u prvoj minuti susreta. Andrić je presjekao jedno dodavanje, vratio za Ademija, vratar je već bio svladan, no Krizmanić je obranio slab udarac Ademija.

Dinamo je imao posjed, neprestano prijetio, ali bez prave prilike. A onda je u 38. minuti Lovrić došao u priliku da Goricu dovede u vodstvo. Ali, sjajno je obranio Livaković.

Drugo poluvrijeme Dinamo je počeo stalnim napadima i brzina više se isplatila, U 55. minuti kapetasn Ademi pogađa za 1:0. Bočkaj je pronašao Ristovskog, a on glavom nalazi Ademija, koji je ugurao loptu u mrežu.

Tri minute kasnije sjajan pokušaj Oršića iz kornera, udarac kakav koristi često, izravno na gol, ali Kotarski to krajnjim naporom vadi.

I onda u jeku pritiska Dinama Gorica u kontri dolazi do 1:1. Pogađa Kalik nakon što je zaspala obrana Dinama. Uletio je između Theophile-Catherinea i Šutala, potkopao loptu iz kosa i Livaković je kapitulirao. Bila je to 65. minuta.

U 74. silovit udarac Ivanuševaca s gotovo 30 metara pod prečku, ali i to vadi Kotarski.

Dinamo sve sbage daje u napad, ali Kotarski je danas na visini zadatka, Prava je opsada gola Gorice, ali Kotarski uspijeva sve skinuti. U 80 minuti Ademi gura loptu s desna u sredinu, Jurić petom do Franjića koji s metar, dva promašuje nemoguće. Dinamo ima korner za kornerom.

Gorica se grčevito brani. Ali onda stupa na sceni Mislav Oršić. U 89. minuti pada obrana Gorice jer Oršić pogađa čudesnim volejem s oko 18 metara, nakon što mu je sjajno vratio loptu Bočkaj. Lopta je prošla kroz šumu nogu i odličan Kotarski nije ju niti vidio.

Zaslužena pobjeda Dinama, iako teško izborena.