VIDEO: DINAMO BOLJI U DERBIJU – Slomili Hajduka nakon što je ostao s 10 igrača

Na Poljudu je igran naš najveći derbi, domaćin Hajduk protiv vodećeg Dinama, koji je ušao u utakmicu sa 14 bodova više od Hajduka.

Hajduku važna utakmica u borbi za drugo mjesto i kvalifikacije Lige prvaka. Lokomotiva i Rijeka vrlo su mu blizu. Igrano je pred 22.000 gledatelja.

Dinamo ulazi oštro u utakmicu, daju sve u napad i u8z. minuti sjajno puca Ademi, ali Posavec odlično brani. Hajduk uzvraća u 10. minuti kontrom. Jairo prima od Caktaša, ali ga Moharrami blokirati, pa  Livaković lako brani.  Tri minute kasnije prilika za Krekovića. Ali, sa četiri je metra prebacio vrata.

Igra se brzo, s jedne na drugu stranu, borbeno, na momente i oštro. U 25. minuti pokušava Hamza iz daljine, ali siguran je Livaković. Dimitrov se teško nosi s Petkovićem, ruši ga, drži rukama.

U 34. minuti sjajan udarac Oršića ljevicom, ali Posavec odlično brani i spašava Hajduk. Dvije minute kasnije Kadzior iz slobodnjaka gađa zid. U 39. minuti Ismajli dobiva drugi žuti i isključenje jer je udario Oršića bez lopte. Kod Hajduka izlazi Kreković, a ulazi Radić, jer valja pojačati obranu. U 45. Kadzior iz slobodnog udarca za malo promašuje rašlje vratara Hajduka.

Okršaj Petkovića i Dimitrova završava žutim za Petkovića, koji ga je odgurno nakon što je opet išao oštro na njega. Bebek ne kažnjava Dimitrova.

Dinamo je odmah napao u drugom poluvremenu i u 47. poveo 0:1. Kadzior je zabio glavom, a ubacio je Oršić. Vratar Posavec bio je nemoćan. U 58. Tudor vadi Tahiraja, ulazi Edouk. Jurić je vani, Jradi ulazi kod Hajduka. Tudor je iskoristio sve zamjene. Hajduk pokušava presingom.

U 75. minuti kapetan Ademi zabija za 0:2. Petković je napravio dar-mar, lopta dolazi na peterac, Oršić ju gura dalje, a najbolje se snalazi Ademi i gura loptu pokraj Posavca u mrežu.

HAJDUK: Posavec, Ismajli, Dimitrov, Mujakić; Tahiraj, Jurić, Hamza, Juranović; Caktaš, Kreković, Jairo

DINAMO: Livaković; Moharrami, Theophile-Catherine, Dilaver, Leovac; Kadzior, Ademi, Gojak, Moro, Oršić; Petković

Komentiraj