JOVIČEVIĆ NAKON BAYERNA: Nemaju oni takve fakine – tražio sam da budu fanatici i ratnici

Juniori Dinama ponovno su bili sjajni u Ligi prvaka. Nakon penala svladali su Bayern u utakmici u kojoj su vodili 2-0.

Uporni Bavarci su tek u 87. minuti izjednačili. Mladi Dinamovci su bili bolji i u udarcima s bijele točke te razveselili sve navijače Modrih i trenera Igor Jovičevića.

“Nevjerojatno je kako moji igrači izdrže ovako teške trenutke. Penali su lutrija, ali moraš biti koncentriran i imati mentalnu snagu. Penali nisu slučajni jer je to odraz jedne generacije koja može podnijeti velika psihološka opterećenja”, rekao je Jovićević.

Jovičević je otkrio kako je motivirao svoje igrače:”Zahtijevao sam od njih da bude ludilo, da budu fanatici i ratnici. Bayern nema takvih fakina kakvih imamo mi s Ferenčice, Črnomerca, Dubrave…mi smo barabe na terenu i to nas vuče prema naprijed.”

Panenka Tomislava Krizmanića kao da je dala dodatnu sigurnost ostalim strijelcima s bijele točke.

“Rekao sam svojim pomoćnicima, Alenu Peternacu i Domagoju Kosiću, da nas je dobra igra od 90 minuta digla iz mrtvih uoči penala. To nam je dalo spokoj da možemo otići do kraja. Bili smo mirni na penalima, napravili smo sve tijekom utakmice i bilo bi nepravedno da smo izgubili, ali nogomet je takav. Ovo je zaista bilo fenomenalno”, zaključio je Jovičević.

Komentiraj