ĐAKIĆ NAKON KORONE S LOŠINJA: Još mi trebaju boce s kisikom, pluća se nisu oporavila

Josip Đakić, HDZ-ov saborski zastupnik još je na Lošinju gdje se oporavlja od posljedica preboljenog covida-19, a uz njega je stalno boca s kisikom.

“Ne mogu se pohvaliti da je stanje jako bolje, skoro bih mogao reći da je stanje isto. Malo manje bolova u mišićima, lakše hodam do plaže i na sunce, ali disanje mi je još uvijek jako otežano i bez kisika zapravo ne mogu živjeti”, kaže Đakić za N1 uz otežano disanje. “Imam neku bocu kisika od pet litara, imam neku od 10. Imam i ove male koje su mi kao inhalatori…”

Liječnici su mu rekli da mora biti strpljiv s oporavkom nakon što je 14 dana proveo na intenzivnom liječenju. Kaže i da na Lošinju nije u tamošnjem liječilištu za plućne bolesnike: “U hotelu sam ‘Punta’ uz osobno financiranje. U liječilištu sam koristio samo usluge dežurne liječnice koja, kad je vidjela u kakvom sam stanju, momentalno je zvala Hitnu pomoć, jer se vidjela neka čudna aritmija.”

Lošinj mu je preporučio prijatelj koji je prebolio koronu. Nadao se da će mu biti dovoljno 20 dana za oporavak. “Pluća se još nisu oporavila… Iz prakse liječnika tri do četiri tjedna je potrebno da čovjek bez (boce) kisika počne (kisikom) opskrbljivati svoje tijelo. Pokušavam disati po 20 minuta bez kisika, ali pazim da mi ne padne saturacija, da mi ne bi tijelo trpjelo, da ne bi došlo do aritmije. Osim toga pijem lijekove, za aritmiju i kako ne bi došlo do ugruška u srcu ili u mozgu”, opisao je svoje trenutno stanje i dodao:

“Mogućnosti su svakakve otvorene, može mi se dogoditi svašta.”

Komentiraj