GLAS TVRDI: U sjeni korone Bandić pokušava izvući 155 milijuna kuna iz Zagreba

Iz stranke GLAS osvrnuli se se na dnevni red ovotjedne sjednice zagrebačke Gradske skupštine, na kojoj će se naći osnivanje tvrtke Blok Kvatrić, a koja bi tobože trebala pokrenuti obnovu područja unutar Vlaške, Šubićeve, Martićeve, Derenčinove i Kvaternikovog trga, stoji u priopćenju stranke koje prenosimo u cijelosti.

“U sjeni korone Bandić pokušava izvući 155 milijuna kuna iz Zagreba Gradska skupština Grada Zagreba na dnevnom redu ovotjedne sjednice ima i točku osnivanja tvrtke Blok Kvatrić, koja bi tobože trebala pokrenuti obnovu bloka Badel, dakle područja unutar Vlaške, Šubićeve, Martićeve, Derenčinove i Kvaternikovog trga.

Prema prijedlogu, Zagreb bi u tu tvrtku uložio svoje nekretnine u ukupnoj vrijednosti 155 milijuna kuna, a radi se o zemljištima i zgradama unutar tog bloka. U drugom koraku bio bi raspisan javni poziv za povećanje temeljnog kapitala kroz privatnog partnera. Ideja je da na kraju poslovni udjel Zagreba u toj tvrtki bude 49 posto, a udjel novog partnera 51 posto. Pod plaštom korone i drugih tema kojima se javnost bavi, gradonačelnik Bandić opet planira sumnjivi projekt po modelu propalog „zagrebačkog Manhattana.

O bloku Badel raspravlja se već pola stoljeća, a nakon što ga punih 20 godina nije uspio niti dotaknuti, Bandić sada, pred sam kraj mandata, po isprobanom receptu želi 155 milijuna kuna vrijednosti koja pripada Zagrepčanima izvući i prebaciti nekome, javnosti za sada nepoznatome. Blok Badel je pravi simbol Bandićeve ere vladanja Zagrebom – prvo pretvoren u ruševinu nebrigom, nemarom i neznanjem, a onda izgubljen u nečijim privatnim rukama kroz sumnjive natječaje.”

Komentiraj