ĆIRO BLAŽEVIĆ: Klinac sam starac – glasujte za Ćiru, bit će vam bolje u miru!

Ćiro Blažević, Novi Travnik

„Moram se zahvaliti mom uzoru i velikom čovjeku Milanu Bandiću koji me u ovim godinama nije odbacio, nego me pozvao da dođem kod njega. Mogli su me zvati i neki drugi političari, ali uvjeravam vas – ne bih pristao. A kad me Bandić nazvao i pitao „Hoćeš doći kod mene?“, ja mu velim: Hoću, noćas mi je Tuđman u snu šapnuo – “Ćiro, idi kod Milana”! Naravno, to je bila fora“, kazao je Miroslav Blažević na predizbornom skupu Koalicije za Premijera u Novom Travniku zaradivši gromoglasni pljesak prisutnih.

“Trener svih trenera”, koji predvodi listu Koalicije za Premijera u XI. Izbornoj jedinici objasnio je zašto se odlučio priključiti Milanu Bandiću istaknuvši da „ono što je Tuđman bio u ratu, to je Bandić u miru“.

„Tuđman je često govorio kako bez dijaspore ne bi pobijedili u ratu i ostvarili slobodu. E, takvu senzibilnost ima i Bandić za ljude odakle je i sam potekao. Ja sam iz Starog Travnika, a ovdje u Novi Travnik sam dolazio na ples dok je ovo mjesto bila kasaba. I danas vam mogu čestitati kako ste napravili ovako uredan grad“, poručio je Blažević.Milan Bandić, Ćiro Blažević, Novi Travnik

Kazao je kako neki sumnjaju u njega zbog njegovih godina dodavši kako u Kini ljude njegovih godina smatraju mudracima, a kod nas starcima.

„Klinac sam starac! Ja ću se za vas srčano boriti u Saboru. Borit ću se za vaša prava. Svjestan samo koliko su vam nepravde nanijele sve ranije Vlade pa čak i moj HDZ. Godinama nisu ništa radili, a ja ne mogu više glasati za HDZ ako su me obezvrijedili. Shvatio da samo čovjek s takvom čvrstoćom i odlučnošću kao što je Milan Bandić može biti novi premijer. Kunem vam se, ja sam prvi rekao: Milana Bandića za premijera!“, istaknuo je Ćiro.Ćiro Blažević, Milan Bandić, Žepče

Prije skupa u Novom Travniku,  Milan Bandić i Miroslav Blažević družili su se s građanima Žepča te položili vijenac i zapalili svijeće na spomen obilježju poginulim pripadnicima HVO-a.

„Moja poruka ljudima u BiH, kao dokazanog prijatelja sva tri naroda – problem u BiH treba zajednički riješiti. Ne mogu Bošnjaci i Srbi biti sretni ako Hrvati nisu istinski ravnopravni s njima. Mi ne možemo izbrisati povijest – rat je bio, zlo se dogodilo i ljudi su izginuli, ali Hrvat katolik nikad nije mrzio. Oprostiti hoćemo, ali zaboraviti nikad nećemo jer je zaborav gubljenje identiteta. Bosni i Hercegovini treba bolja budućnost, a ne bolja prošlost“, poručio je Bandić.

Kazao je kako se odlučio Ćiru zamoliti da predvodi listu Koalicije za Premijera u dijaspori jer je on  hrvatski sin Bosne i Hercegovine koji nikad nije dijelio ljude po nacionalnoj osnovi.

„Zato – Glasajte za Ćiru, bit će vam bolje u miru“, zaključio je Bandić ispraćen glasnim pljeskom.