CIJEPILI SE JAVNO: Od članova Stožera prvi je dobio cjepivo Božinović

Nakon što je ministar zdravstva Vili Beroš otkrio da je dan nakon cijepljenja preminula 82-godišnjakinja u Čakovcu, ali da smrt nema veze s cijepljenjem već da je uzrok srčana dekompenzacija, bez prethodne najave javnosti cijepili su se članovi Nacionalnog stožera.

Redom su se cijepili Davor Božinović, Vera Janković Katalinić, Alemka Markotić i Krunoslav Capak.

“Ja se zahvaljujem na tom stavu jer je to jedini ispravan stav i doista to je moderna tehnologija koja spašava živote. Pozivam vas da kada dođe moj red da to isto ovako obilježite jer to doista može promijeniti tijek ove globalne pandemije na bolje. Čekaju nas još izazovna vremena, ali uz cijepljenje poštivanje mjera je dobar put za izlazak iz ove krize”, objasnio je Beroš.

Beroš je također izvijestio o detaljima obdukcije štićenice Doma za starije u Čakovcu koja je preminula dan nakon cijepljenja, a bila je negativna na covid.
“Bolesnica je preminula od srčane dekompenzacije, dakle zatajenja rada srca koje je uzrokovano povećanjem srca, fibrozom. Povjerenstvo u Ministarstvu zdravstva nije našlo da je uzrok smrti povezan s cijepljenjem i to je ono što moramo komunicirati prema javnosti, da ukoliko se cijepe naši najugroženiji, što će ponekad značiti i bolesnici s visokim komorbiditetom, uvijek postoji mogućnost kao što se to već u svijetu dogodilo, da netko premine, a da to nema veze s cijepljenjem.”

Komentiraj