PREMIJER PLENKOVIĆ: Postratna izgradnja mora se ispitati i utvrditi tko je kriv

Tjedan dana je prošlo od razornog potresa koji je pogodio Sisačko-moslavačku županiju, a tlo na tom području ne prestaje podrhtavati.

Izvor: Media servis

Petrinju je s ministrima obišao premijer Andrej Plenković koji je otkrio da je na račun državne riznice za obnovu uplaćeno 59 milijuna kuna.

O organizaciji na terenu, kaže: “Nemojmo očekivati da će nakon ovog potresa od 6.2 po Richteru cijela situacija u županiji izgledati kao da ste došli u apoteku. To nije realno, to nema nigdje. Ovo je velika nepogoda i mislim da svi koji će pridonijeti da će dati maksimalan napor da olakšamo život našim sugrađanima.”

Dodao je da svi imaju zajednički cilj – a to je pomoć građanima: “Nismo mi u nekoj utakmici tko je brži – grad, županija, vlada ili neka nevladina udruga koja želi pomoći nekome. Mi smo tu svi u istom poslu i zadaća stožera je da to sve strukturira, kanalizira, organizira, hijerarhizira i da pomoć dođe svakome onako kako treba.”

Premijer je rekao kako se postratna gradnja mora ispitati:

“To se sve treba ispitati”, rekao je o sumnjivoj gradnji u sklopu obnove nakon rata. “Ako kuća nije bila napravljena po pravilima struke ili nije imala armaturu, utvrdit će se tko je doveo do toga.”

O eventualnim otpisima dugova režija rekao je: “HEP je već sad rekao da neće biti negativnih aktivnosti ako netko nije platio struju. Ista stvar je i s Vodoopskrbom.”

Komentiraj