CENTAR IZABRAO: Puljak predsjednik, zamjenici Pavić i Račić, Orešković politička tajnica

„Povjerenje koje su nam na lokalnim izborima ukazali građani Splita pokazatelj je da oni žele stvarne promjene. Sve što u Splitu radimo dokaz je da su te promjene zaista moguće, ali i da polako sazrijeva trenutak u kojem će Hrvatska odbaciti ukorijenjene političke modele. Centar će pokazati da ima snagu biti nositelj tog trenutka i takvih promjena“, najavio je novi predsjednik Centra Ivica Puljak.

Velikom većinom glasova delegata na online izbornoj skupštini, Ivica Puljak u subotu je izabran za predsjednika Centra. Saborska zastupnica Dalija Orešković nova je politička tajnica stranke. Za potpredsjednike su izabrani dosadašnji supredsjednik i predstavnik Centra u Gradskom vijeću Grada Rijeke Marin Račić i politologinja Lana Pavić.

Lana Pavić, Ivica Puljak i Marin Račić

„Drago mi je što su moje stranačke kolege prepoznale motivaciju da znanje i želju za promjenama u društvu, sada kroz ulogu predsjednika ‘preslikam’ i na naše druge razine djelovanja. Moj je cilj unaprijediti Centar u organizaciju koja je potpuno spremna preuzeti odgovornost za promjenu Hrvatske u jedno otvoreno, moderno i tolerantno društvo kojem  stremimo“, rekao je Puljak.

Navodeći da je Centar u Splitu pokrenuo potpuno novi smjer razvoja grada, novi predsjednik stranke podsjetio je da su odbili sve oblike političke trgovine i podilaženja privatnim interesima te pokazali da se gradom može upravljati odgovorno, uspješno i transparentno.

„Povjerenje koje su nam na lokalnim izborima ukazali građani drugog najvećeg grada u Hrvatskoj, pokazatelj je da žele stvarne promjene. Sve što radimo i što ćemo raditi u Splitu, dokaz je da su te promjene zaista moguće, ali i da polako sazrijeva trenutak u kojem će cijela Hrvatska odbaciti ukorijenjene, istrošene političke modele. Centar će vrlo brzo pokazati da ima snagu biti nositelj tog trenutka i takvih promjena. Naravno, pred nama je jako puno posla, ali svojim dugoročnim djelovanjem pokazat ćemo da Hrvatska može postati uređeno društvo koje pripada građanima, a ne uvriježenim političkim klanovima“, rekao je Puljak.

„Ja ću i dalje biti u potpunosti posvećen ulozi gradonačelnika Splita, kojeg vidim kao glavni grad promjena, a kao predsjednik stranke pomoći ću ostalima da te promjene raširimo po cijeloj Hrvatskoj, na svim razinama“, poručio je.

Dalija Orešković

Prema riječima Dalije Orešković, vizija i cilj Centra je pravno uređena država, u čije institucije građani mogu imati povjerenje. „To je ono što Hrvatska nije izgradila u proteklih 30 godina. Želimo državu utemeljenu na načelima pravednosti, koja neće biti samo mrtvo slovo zapisano u odredbama Ustava, već pravednost koja se osjeti i živi“, rekla je Orešković, dodajući da su za uspjeh nužni ljudi koji imaju znanje, integritet i hrabrost provesti ključne reforme države, bez sitnih osobnih ili stranačkih kalkulacija.

„Na sljedećim parlamentarnim izborima želimo se boriti za preuzimanje odgovornosti u budućoj vlasti i biti spremni za njezino obnašanje, onako kako to danas u Splitu radi Ivica Puljak, kojem čestitam na izboru i prihvaćanju dužnosti predsjednika Centra“, zaključila je.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!