PREMIJER PLENKOVIĆ: Molim vas, cijepite se – poruke Hasanbegovića su imbecilne

Predsjednik Vlade Andrej Plenković, posjetio je s ministrom zdravstva Vilijem Berošem, KB Dubrava i sastao se s ravnateljem Ivicom Lukšićem, Kriznim stožerom KB-a Dubrava te drugima iz užeg vodstva bolnice i još jednom je istaknuo važnost cijepljenja te pozvao sve one koji to još nisu, da se cijepe.

Komentirao je i izjavu Zlatka Hasanbegovića koji je rekao da je njegovo pravo da se zarazi.

“Njegovo pravo nije ugroziti život nekome drugome… Mogu tražiti minutu u eteru, ali mogu i govoriti imbecilne izjave poput njega. Neka dođu vidjeti ljude koji isto kao on ima pravo zaraziti se. Ima šešir saborskog zastupnika pa misli da može lupati što želi. To je loše i to misli 99 posto Hrvata. Imali smo već situacija kada su mi se javljali zastupnici od doma, naći će se tehničko rješenje. Neće, vjerujte mi, Sabor propasti zbog nedolaska takvih retoričara”, rekao je Plenković, kako piše N1.

Komentirao je i posljednja prepiranja s predsjednikom Zoranom Milanovićem. Kazao je da otkako je on premijer, se donose dobre odluke kada je u pitanju vojska.

Plenković je rekao da je smjena Banožića smiješna. “Kakva smjena? To su smiješne teze. Pa ne odlučuje on (Milanović) o ministrima. O ministrima u Vladi odlučujem ja i Sabor koji im je dao povjerenje. Čitam i gotovo da ne vjerujem što su ljudi u stanju mudro analizirati kakav sam ja, ja još nijednu istinu nisam pročitao”, kazao je.

Je li moguće primirje između njega i Milanovića?

“Nismo mi u ratu. Pogledajte malo kako se tko ponaša. Ako vas netko vrijeđa, pljuje, omalovažava, kao što je ministra, u redu je da se odgovori. Nije politika nekakav balet. Ako vas netko pljuje, gadi, govori najgore stvari, nećete šutjeti. Političari nisu tu da šute, nego da govore, neki govore kao ovaj malo prije spomenuti (Hasanbegović), a neki govore ono što trebamo. Možemo mi biti u retorici gori od njega, ali nećemo. Želimo biti kulturniji. Nismo imali ovakve situacije prije nego je postao predsjednik. Kužite tu temeljnu razliku, ovog nije bilo dok on nije bio predsjednik”, rekao je Plenković.