CEH UGOSTITELJA STOŽERU: Omogućite nam rad za blagdane do četiri ujutro

Ugostiteljski objekti na Badnjak i Silvestrovo raditće  do 2 sata ujutro, a nakon objave ministra zdravstva Vilija Beroša oglasio se Ceh ugostitelja Hrvatske obrtničke komore koji želi dodatno produljenje radnog vremena.

Priopćenje prenosimo u cijelosti;

“Nastavno na najavu o mogućem produljenju radnog vremena ugostiteljskih objekta tijekom nadolazećih blagdana, Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore izražava podršku istoj te je uputio otvoreni poziv za radnim sastankom s predstavnicima Nacionalnog stožera na kojem bi se zajednički dogovorio način provedbe navedene inicijative bez rizika i sukladno nužnim epidemiološkim mjerama.

Ceh predlaže da se omogući rad ugostiteljskim objektima do 4 sata ujutro, s naglaskom na novogodišnju i badnju noć, te posebno onim objektima s terasama odnosno s mogućnošću rada na otvorenom.

Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore, od početka Covid-19 pandemije predlaže postupke i mjere za siguran rad te apelira na provođenje odluka i uputa Nacionalnog stožera u području epidemioloških mjera.

U interesu opstanka ugostiteljskog sektora, a uzimajući u obzir moguću Odluku o relaksaciji mjera tijekom nadolazećih blagdana ugostiteljskom sektoru šalje se afirmativna poruka te im se daje prostora za kvalitetnije planiranje i pripremu svoga rada”, stoji u priopćenju.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!