CAR MAGAZINE OBJAVIO: Rimac automobili će preuzeti Bugatti

Sjajno zvuči vijest koju je objavio Car Magazine, a prema kojoj su Rimac Automobili vrlo blizu preuzimanja poznate marke luksuznih hiperautomobila Bugatti.

Car Magazine piše da bi Volkswagen grupa prebacila Bugatti na Rimca putem Porschea, a za uzvrat bi dobila udio u Rimčevoj tvrtki. Dogovor je navodno odobren još prošlog tjedna, a samo se čeka potvrda nadzornog odbora.

Ako dođe do realizacije za Rimca bi to značilo puno bolju poziciju u svijetu autoindustrije, ali i priliku da u buduće Bugattije uvrsti neke napredne tehnologije iz svojih automobila. Rimac Automobili bi dobili Bugattijev brand i povezanu infrastrukturu što bi Rimcu sigurno otvorilo vrata za veću proizvodnju električnih vozila i tehnologije povezane s njima.

Foto: Pixabay.com

Kako ističu iz Car Magazina, u cijelu je priču uključen i Porsche kako bi se zadržala potpora živučih članova obitelji Piech koji nadziru 50 posto VW grupe.

Bugatti je trenutno vrijedan oko 500 milijuna eura, a ovaj dogovor otvorio bi Porscheu vrata za potencijalno povećanje svog udjela u Rimcu s dosadašnjih 10 posto na više. Koliko, ovisi o tome što bi dvije strane dogovorile i kako bi se to odrazilo na Rimčev udio u tvrtki.

Iz Rimac Automobila nisu željeli još ništa komentirati na tu temu.

Komentiraj