AFERA JANAF: Zbunjen sam, ne znam o čemu se radi – kaže Grgić, gradonačelnik Nove Gradiške

U tijeku je velika akcija policije i USKOK-a, od jutra se provodi niz uhićenja, a u igri je i predsjednik uprave Janafa Dragan Kovačević, inače HNS-ovac. Kako su nam potvrdili iz MUP-a istraga traje već godinu dana, a riječ je o djelima iz domene gospodarskog kriminaliteta i korupcije.

Izvor: Media servis

Nacional doznaje da je Kovačević, između ostaloga, primio mito od 1,9 milijuna kuna da namjesti posao vrijedan 40 milijuna kuna.

GLAS-ova zastupnica Anka Mrak Taritaš podsjeća: “Jer je on u veljači ove godine ponovno izabran za predsjednika Uprave JANAF-a, bio je vrlo hvaljen od strane vladajućih. Što se desilo i kako se desilo, to će odlučiti netko drugi”.

Među osumnjičenima su i velikogorički gradonačelnik, HDZ-ov saborski zastupnik Dražen Barišić te SDP-ov gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić, zbog čega je Mandatno imunitetno povjerenstvo dobilo zahtjev za skidanje imuniteta, o čemu će odlučivati u 17 sati.

Evo što na sve kaže Grgić: “Ne znam o čemu se u ovom trenutku priča, sve sam saznao iz medija, spominju se određene radnje u aferi JANAF. Kao gradonačelnik Nove Gradiške vam mogu reći da grad nema nikakve odnose, niti gospodarske, niti poslovne, niti privatne, kao ni ja osobno. Tako da sam malo zbunjen, ne znam o čemu se radi”.

Nacional doznaje i da se uz pogodovanja, istražuju i ključni poslovi Janafa među njima su i ugovori o zakupu transportnih kapaciteta Janafa koje je tvrtka sklopila sa mađarskim MOL-om, kao i Memorandum o razumijevanju koji su u kolovozu 2018. godine potpisali Ina i Janaf uz blagoslov tadašnjeg ministra energetike, aktualnog ministra gospodarstva Tomislava Ćorića.

Njegovi kolege ministri Radovan Fuchs i Marija Vučković na cijelu akciju kažu:”Korupciju treba iskorijeniti, prema tome radi se očito prilično temeljito‘‘.”Naravno da čvrsto podržavamo borbu protiv korupcije i svaki oblik pogodovanja”.

Komentiraj