BURNO NA MILANOVIĆA: Od “sram te bilo” do “ustaška budala koja mrzi sve srpsko”

Blic

Zahvaljujući izjavama Zorana Milanovića, kojeg su tajno snimili na sastanku s braniteljima, regija se digla na noge, a mediji u Srbiji i Bosni i Hercegovini ga “časte” raznim pogrdnim nazivima.

Dnevni avaz u svom printanom izdanju donosi članak “Sram te bilo, Milanoviću” o burnim reakcijama u regiji na uvrede šefa SDP-a Zorana Milanovića.

Srpsdki Blic na naslovnici osim bivšeg premijera Hrvatske ima i Aleksandra Vujina, Vojislava Šešelja, Bakira Izetbegovića, Kolindu Grabar-Kitarović, Milorada Dodika, Ivicu Dačića i Miru Kovača.

“Da li vam je netko rekao da je rat završen”, pita se list na naslovnici.Dnevni avaz

Telegraf iz Srbije Zorana Milanovića je nazvao “ustaškom budalom” koja “mrzi sve srpsko”, dok ga  je srpski Kurir nazvao “budalom” napisavši da

“ustaški unuk prijeti Srbiji”.

Informer piše da su “tajni transkripti otkrili ustaške planove” i citira Milanovića koji je, navodno, izjavio da bi se volio napiti krvi Srbima.

Izjave predsjednika SDPa zapalile su regiju. Sinoć je na skupu u Zardu objasnio još jednom zašto je kritizirao srbijsnaku Vladu…
“Zato što rade štetu Hrvatskoj i hrvatskim braniteljima. Ako to HDZ sada može riješiti u ovih par tjedana – dobro. Ako ne, riješit ćemo mi, moji kolege i hrvatski branitelji jer nam je hrvatski interes na srcu, ali i u glavi. A to nije isto,” poručio je Milanović.

Cijelu izjavu Milanovića možete pročitati OVDJE.

Alo

Srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić, dramatično je poručio kako Srbija i dalje pruža ruku pomirenja, a da od Hrvatske zavisi hoće li do njega i doći.‘‘Da vjeruje u Boga Milanović ne bi ovako govorio. Njegove riječi me podjećaju na ono što je o nama mislio i kako je prema nama djelovao Ante Pavelić. Bojim se da vrijeme od više desetljeća uopće nije utjecalo na mnoge u Hrvatskoj”, istaknuo je Nikolić.

Milanovićeve izjave snažno su odjeknule i u BiH, za koju je rekao da “nije država”. Svi mediji u susjednoj državi posvećeni su ovoj temi, a uz naslovnice vodeće novine posvećuju ovom skandalu i po nekoliko stranica. Predsjedatelj Predsjedništva BiH, Bakir Izetbegović, u izjavi “Oslobođenju” rekao je da šef SDP-a više u toj zemlji nema s kime razgovarati.

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH, Denis Zvizdić u pisanoj je izjavio istaknuo da je “govor mržnje lidera SDPa Hrvatske stvrio dodatne tenzije i potaknuo predrasude koje bi mogle imati dalekosežne posljedice”. Informer

Član Predsjedništva SDP-a BiH, Zoran Mikulić, je izjave hrvatskog kolege nazvao neprihvatljivima.. “Ovakvim izjavama gospodin Milanović pokazuje da ne razumije Bosnu i Hercegovinu i da je dozvolio da stereotipi osmišljenu u kuhinjama nacionalističkih lidera i tabora pored njihove politike određuju i njegovu politiku”, naglasio je.Telegraf

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, Nenad Stevandić, ocijenio je da su to predizborne izjave, ali odgovorio je na isti način. “Gospodin Milanović je htio dati sebi na važnosti. Kako god okreneš, ako smo mi šaka jada, Hrvatske je šaka i pol jada”, rekao je Stevandić.