BRUTALNOST BEZ GRANICA: Ubio psa sjekirom kod N. Gradiške – živciralo ga lajanje

UMALO UŽASNA TRAGEDIJA: Desetogodišnjakinju gotovo priklali njezini ljubimci - stafordi Lea i Astor
Ilustracija

Da ljudska brutalnost nema granica dokazuje slučaj iz okolice Nove Gradiške. Tamošnji su policajci u utorak proveli kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjakom.

Sumnjiče ga da je 1. siječnja u 12.30 sati u mjestu Kovačevac, kod Nove Gradiške, udarcem sjekire usmrtio psa 20-godišnjaka. Prema dostupnim informacijama 32-godišnjaka je iživciralo lajanje psa koji se nalazio u boksu. Uzeo je sjekiru, otvorio boks i usmrtio nesretnu životinju, piše Glas Slavonije.

Policija protiv 32-godišnjaka podnosi kaznenu prijavu zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela ubijanje ili mučenje životinja. Prema Kaznenom zakonu tko usmrti životinju bez opravdanog razloga, ili je teško zlostavlja, nanosi joj nepotrebne boli ili je izlaže nepotrebnim patnjama, predviđena je kazna zatvora do godine dana.

Hrvatsku je javnost u studenome prošle godine ganula tužna priča psa Felixa koji je uginuo nakon teške borbe za život, nakon što ga je 71-godišnji vlasnik isprebijao metalnom šipkom. Zašto? Pa, zato jer je vlasnik smatrao da nesretni pas previše – bježi?!

PISALI SMO:

NAKON UBOJSTVA FELIXA: Provode se izvidi protiv vlasnika – tukao ga je željeznom šipkom – čitajte OVDJE.