BRKIĆ O BLEIBURGU: Sjećanje na žrtve je naše pravo, naš zavjet i naša obveza

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Milijan Brkić, potpredsjednik Sabora HDZ-a, bio je na komemoraciji na Bleiburgu i iznio svoje mišljenje o tom događaju.

Na Facebooku je napisao:

[ BLEIBURG NIJE SAMO OBLJETNICA, ON JE TRAJNO SJEĆANJE I NAŠA SVAKODNEVNICA ]

Biti dio obilježavanja najveće hrvatske tragedije – bleiburške tragedije, koja se dogodila u svibnju 1945. na Bleiburskom polju, znači na samom mjestu stradanja i patnje, kao i mjestu pijeteta i spomena na žrtve – odati počast žrtvama i osuditi komunistički režim, koji je progonio i ubijao ljude bez suda.

Upravo se stoga nikada ne smije zaboraviti što se tamo dogodilo niti se smije dopustiti kontinuirano odvraćanje od odgovora na glavna pitanja, kako činjeničnih tako i moralnih, jer samo povijesna i čista istina velike Bleiburške tragedije može biti dio stabilnog temelja za izgradnju čiste, neopterećene i stabilne budućnosti naše Domovine.

Obilježavajući Bleiburšku tragediju, mi se žrtvama moramo ne samo pokloniti, već ne smijemo dopustiti da nikada padnu u zaborav. Naše pamćenje i sjećanje na žrtve je naše pravo, naš zavjet i naša obveza. Bleiburg nije i ne smije biti samo obljetnica, već je i mora biti naša svakodnevica, ali i upozorenje kako se ubuduće takvi zločini više nikada ne smiju ponoviti!

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/hdzmilijanbrkic/posts/798249597037129″ bottom=”30″]

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!